Παρασκευή 2 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Δυναμώνουμε τους αγώνες μας

Εκδήλωση στην Ακρόπολη την Τετάρτη, 7 Αυγούστου, στις 7.30 το απόγευμα

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί τον αθηναϊκό και πειραιώτικο λαό την Τετάρτη 7 Αυγούστου και ώρα 7.30 μ.μ., στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στην εκδήλωση μνήμης και αγώνα, με αφορμή τη μαύρη επέτειο του πυρηνικού ολοκαυτώματος της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.

Στις 6 και 9 Αυγούστου 2002, συμπληρώνονται 57 χρόνια από τη μαύρη επέτειο του πυρηνικού ολοκαυτώματος με τη ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι από τους Αμερικάνους.

Σήμερα 57 χρόνια μετά, τονίζεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ, οι ιμπεριαλιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων εξακολουθούν να τρομοκρατούν και να δολοφονούν τους λαούς, να προετοιμάζουν νέα σχέδια επέμβασης στο Ιράκ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Με πρόσχημα τον πόλεμο «κατά της τρομοκρατίας, επισημαίνεται στο κείμενο, 60 χώρες βρίσκονται στο στόχαστρό τους.

Παράλληλα, οι λαϊκές κατακτήσεις, ατομικές ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα "ψαλιδίζονται" στο όνομα της "πάταξης της τρομοκρατίας".

Η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό του Λεκανοπεδίου να διαδηλώσει την Τετάρτη στην Ακρόπολη, να συνεχίσει και να δυναμώσει τον αγώνα του μαζί με τους άλλους λαούς του πλανήτη κατά της τρομοκρατίας των ιμπεριαλιστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ