Παρασκευή 2 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Ερώτηση για τη σχεδιαζόμενη επίθεση ΗΠΑ εναντίον του Ιράκ

Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ και Λιάνα Κανέλλη, αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη επίθεση των ΗΠΑ ενάντια στο Ιράκ και το Ιράν.

Στο κείμενο της Ερώτησης σημειώνεται πως: «Ολοένα και πιο συχνά τις τελευταίες βδομάδες στον αμερικανικό και τον ευρωπαϊκό Τύπο γίνεται λόγος για τη σχεδιαζόμενη επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράκ - ενδεχομένως και του Ιράν - στο πλαίσιο της γενικότερης επίθεσης ενάντια στους λαούς που έχει εξαπολύσει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός με πρόσχημα το λεγόμενο "αντιτρομοκρατικό" αγώνα.

Οι αρνητικές συνέπειες της εξέλιξης αυτής είναι ολοφάνερες τόσο για τους λαούς του Ιράκ και του Ιράν, όσο και για τους λαούς της γύρω περιοχής, μαζί φυσικά και της χώρας μας.

Ερωτάται ο κ. υπουργός, πώς αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση την εξέλιξη αυτή και ποια μέτρα σχεδιάζει να πάρει, πολύ περισσότερο μάλιστα που ήδη η χώρα μας προεδρεύει στην Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Αμυνας (ΚΕΠΠΑ) στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ