Παρασκευή 2 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο του Νοτιοαφρικανικού ΚΚ

Επέστρεψε από τη Νότια Αφρική ο Στρατής Κόρακας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής, όπου πήρε μέρος στο 11ο Συνέδριο του Νοτιοαφρικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Το συνέδριο ενέκρινε την πολιτική εισήγηση, την έκθεση δράσης και την έκθεση της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου, συζήτησε τη στρατηγική και τακτική του κόμματος για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Πάρθηκε απόφαση - απαίτηση για την απελευθέρωση των πέντε Κουβανών αγωνιστών κρατουμένων στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Εξέλεξε νέα ΚΕ, Γενικό Γραμματέα, πρόεδρο και αναπληρωτή Γ. Γραμματέα.

Κατά το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση - αφιέρωμα στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή, κατά την οποία μίλησε εκπρόσωπος του Ν. Αφρικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος, του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης, του ΚΚ Ισραήλ και του ΑΚΕΛ. Διατρανώθηκε η αλληλεγγύη των Νοτιοαφρικανών κομμουνιστών προς την Παλαιστίνη και την Κύπρο. Υπήρξε επίσης ειδικό αφιέρωμα αλληλεγγύης προς τη σοσιαλιστική Κούβα ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν 32 αντιπροσωπείες Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων και απελευθερωτικών κινημάτων. Χαιρέτισαν με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες εκπρόσωποι της Νοτιοαφρικανικής Οργάνωσης των κοινωνικών - αστικών δικαιωμάτων, των συνδικάτων και του Νοτιοαφρικανικού Κογκρέσου.

Ο Στρατής Κόρακας μεταβίβασε στο συνέδριο το μήνυμα του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ