Παρασκευή 2 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«Πλαστές» προκηρύξεις...

Κάποιοι χρειάζονται τη «17 Ν», έστω και ως περιπλανώμενο φάντασμα, έστω και ως απομεινάρι, έστω και αποτελούμενη από «συμπαθούντες»!

Του Ηλία Μακρή από την «Καθημερινή»
Του Ηλία Μακρή από την «Καθημερινή»
Παράξενα πράγματα συμβαίνουν με την «αξιοποίηση» της φερόμενης ως προκήρυξης της «17 Ν». Προκαλεί κατ' αρχήν εντύπωση ότι η εκτίμηση, που φέρεται να εξέφρασε στο ΕΓ του ΠΑΣΟΚ ο Κ. Σημίτης ότι πρόκειται για «πλαστή» προκήρυξη, δε λαμβάνεται καθόλου υπόψη από τα ΜΜΕ και τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Γιατί, άραγε, συμβαίνει αυτό, ενώ μέχρι τώρα ό,τι έλεγε η κυβέρνηση και οι διωκτικές αρχές ήταν θέσφατο;

Οι εξηγήσεις δεν είναι πολλές. Πρώτον, η κυβέρνηση να λέει δημόσια ότι είναι «πλαστή», αλλά «ανεπίσημα» να διακινεί στα ΜΜΕ την εκδοχή ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, άρα «μην πετάτε την προκήρυξη». Δεύτερον, ότι «κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση πως υπάρχει η σκιά της "17 Ν" πάνω από τη χώρα», όπως είπε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος, όμως, δεν είπε ούτε ποιοι, ούτε τους λόγους.

«Η "17 Νοέμβρη" είναι στον Κορυδαλλό», είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Αλλά ποιοι και γιατί την έβγαλαν έξω; Πολύ περισσότερο, γιατί η «κοινή γνώμη» βομβαρδίστηκε με τα «μηνύματα» και «αναλύσεις» της προκήρυξης, η οποία αντιμετωπίστηκε περισσότερο από «πραγματική», τουλάχιστον σε σύγκριση με παλαιότερες προκηρύξεις της «17 Ν»;

Είναι ολοφάνερο ότι κάποιοι χρειάζονται τη «17 Ν», έστω και ως περιπλανώμενο φάντασμα, έστω και ως «απομεινάρι», έστω και αποτελούμενη από «συμπαθούντες»(!). Χωρίς την αιωρούμενη απειλή της «17 Ν», χωρίς δηλαδή τον υποτιθέμενο «εχθρό», κάποιοι δεν αισθάνονται καθόλου άνετα. Αντίθετα, μπορούν να δικαιολογούν την ύπαρξή τους και το «θεάρεστο έργο» τους μόνο χάρη σ' αυτήν.

Το βέβαιο είναι ότι οι συντάκτες της προκήρυξης, πλαστής ή πραγματικής αδιάφορο, πέτυχαν τους στόχους τους: «Η "17 Ν" είναι εδώ», άρα καμία χαλάρωση στο «κυνήγι των τρομοκρατών», άρα εντατικότερες προσπάθειες για την τρομοκράτηση του λαού στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ