Παρασκευή 2 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ενημέρωσης

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ο «Ριζοσπάστης» ήταν μία από τις λίγες εφημερίδες, χθες, που δε δημοσίευσε ολόκληρο το κείμενο της τελευταίας προκήρυξης, που φέρει την υπογραφή «17Ν», αλλά το απαραίτητο για την ενημέρωση των αναγνωστών του ρεπορτάζ, κάνοντας, ταυτόχρονα και όσα σχόλια θεώρησε αναγκαία. Και το 'κανε συνειδητά, πρώτα και κύρια, για λόγους βαθιά πολιτικούς και, ταυτόχρονα, αρχών. Το ίδιο θα έκανε και στην περίπτωση, που ήταν ο αποκλειστικός παραλήπτης της προκήρυξης. Με δυο λόγια, θεωρούμε ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο, οι βασικοί φορείς της ενημέρωσης του πολίτη (δημοσιογράφοι, ΜΜΕ κλπ.), είτε να μετατρέπονται σε «βαποράκια» των όσων «πληροφοριών», σεναρίων, αναλύσεων κλπ., διοχετεύουν οι κατασταλτικές δυνάμεις και τα όποια άλλα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας, είτε να γίνονται βήμα προβολής των όποιων σκοτεινών και προβοκατόρικων μηχανισμών και των κάθε λογής «παρεμβάσεών» τους.

Κι ας αφήσουν κατά μέρος μερικοί το αστείο επιχείρημα, ότι «δημοσιεύουν τα πάντα». Την απάντηση, τη δίνουν καθημερινά οι ίδιοι, όταν δεν τα δημοσιεύουν όλα. Οταν κάνουν τις δικές τους αξιολογήσεις και εκτιμήσεις, κι άλλες ειδήσεις ή γεγονότα τις καταχωνιάζουν ή τις πετάνε στο καλάθι των αχρήστων κι άλλες τις «βγάζουν» στην πρώτη τους σελίδα. Αυτή είναι η αλήθεια.

Υ.Γ. Κι επειδή, μπορεί να μας ζητήσουν κάποιο παράδειγμα, ας ψάξουν να βρουν, πού δημοσίευσαν την αγωνιστική πρωτοβουλία του συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας και αρκετών άλλων σωματείων, σχετικά με το βαρύ φόρο αίματος στους τόπους δουλιάς. Δε θα το βρουν πουθενά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περαστικά τους... (2008-07-11 00:00:00.0)
Αντρα ρεφορμισμού και ανώνυμης λασπολογίας (2002-07-28 00:00:00.0)
"Πλώρη" για το ξεπούλημα των ΚΑΕ (1999-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ