Πέμπτη 15 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Στους πεινασμένους ορμόνες ... ανορεξίας!

Σε πείραμα που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, οι μετέχοντες υποβλήθηκαν σε ενέσεις με ειδική ορμόνη. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε πλούσιο τραπέζι με φαγητά, για να διαπιστωθεί ότι μείωσαν την ποσότητα του φαγητού κατά το ένα τρίτο, συγκριτικά με τους κανονικούς συνδαιτυμόνες που δεν είχαν πάρει την ορμόνη. (Από τις ειδήσεις των ημερών).

Χαράς ευαγγέλια, δηλαδή, για τους πεινασμένους της Γης.

Η πειραματική, βέβαια, αυτή ορμόνη απευθύνεται στους καλοζωισμένους, πολυφαγάδες που αντί να καταφύγουν σε δίαιτες και ινστιτούτα για να περιορίσουν το βάρος τους θα κάνουν μια ένεση «περιορισμού» της λαιμαργίας τους, κατά το ένα τρίτο!

Οι επιστημονικές ανακαλύψεις, αλλιώς αρχίζουν και διαφορετικά αξιοποιούνται. Στην εποχή μας, δηλαδή, όπου η «νέα τάξη» των εκμεταλλευτών συνοδεύεται από την κοινωνία των δύο τρίτων και τη λιμοκτονία εκατομμυρίων ανθρώπων στις χώρες του τρίτου κόσμου, δεν αποκλείεται η καπιταλιστική βοήθεια να εκδηλωθεί με κάποιο χάπι περιορισμού της πείνας, κατά το γνωστό ανέκδοτο του Νασρεντίν Χότζα που όταν το γαϊδουράκι του συνήθισε να μην τρώει αυτό αποδήμησε σε «τόπους χλοερούς».

Παλιά είναι, άλλωστε, η συνταγή, από τους θαλασσοπόρους εκείνους κατακτητές που με τις ευλογίες του στέμματος, της εκκλησίας και στο όνομα του πολιτισμού, ξεκλήρισαν ολόκληρους πληθυσμούς. Τους μοίραζαν καθρεφτάκια και φανταχτερές χάντρες και τους κούρσεψαν, σκοτώνοντας, κλέβοντας, καίγοντας και βασανίζοντας, τους χρυσούς θησαυρούς των Μάγια, των Ινκα και πουλώντας τους στα σκλαβοπάζαρα.

Α, ναι... Τους κληροδότησαν, ακόμη, τη σύφιλη, που θέριζε την εποχή εκείνη, τα οινοπνευματώδη δηλητήρια και κάτι σκουριασμένα «μουσκέτα» για να ευθυγραμμιστούν με τον ...πολιτισμό των διαγουμιστών και των δολοφόνων τους. Να γίνουν, δηλαδή «πολιτισμένοι» και ενταγμένοι στην παλιά «τάξη» της εποχής εκείνης και τη «νέα τάξη», σήμερα.


του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ