Πέμπτη 15 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
«Περί ασυλίας»

Ισως θα πρέπει, να δοθεί μια ακόμη απάντηση στην «περί ασυλίας» συζήτηση στα διάφορα τηγανόψωμα. Στους θεωρητικούς του γλυκού νερού που τα βρήκανε όλα έτοιμα στη ζωή τους. Που δε δούλεψαν, που δεν πάλεψαν, που δε στάθηκαν σε ουρές ανεργίας, που δεν κατάλαβαν με τι κόπο κι αίμα βγαίνει το μεροκάματο. Που ποτέ δεν αντίκρισαν πεινασμένα και διψασμένα μάτια μικρών παιδιών. Σ' αυτούς τους αφ' υψηλού κοκορίζοντες καλοθρεμμένους μπεμπέδες που το μόνο που γνωρίζουν ν' αγκαλιάζουν είναι το μαξιλάρι και η πένα τους. Να βάλουμε τα πράγματα κάτω και να δούμε ποιος ανέχεται την ασυλία του άλλου, ο λαός ή η πλουτοκρατία.

Ας μην πούμε πολλά. Ας πάρουμε μόνο τα τελευταία 60 χρόνια της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. (Ας μην αναφερθούμε στη μεταξική δικτατορία με τον πάγο, το ρετσινόλαδο, την Ακροναυπλία και την Ανάφη).

«Ολοι οι ταγματασφαλίτες, οι δοσίλογοι, οι Χίτες, οι συνεργάτες των Γερμανών, τα μεταξικά κατάλοιπα, όλα αυτά τα φρούτα, ήταν παιδιά της Δεξιάς Παράταξης, σε όποια παρακλάδια της κι αν ανήκαν. Μετά τα Δεκεμβριανά και τη Βάρκιζα, οι διάφοροι Σούρληδες και Μαγγανάδες, οι διάφορες ληστοσυμμορίες, σκότωναν, μακέλευαν και τρομοκρατούσαν ανενόχλητα την επαρχία, ήταν "παλικάρια" για τα οποία καμάρωνε η Δεξιά. Σπλάχνα μέσα από τα σπλάχνα της.

Η Δεξιά μαζί με τους Αγγλοαμερικανούς συμμάχους της ματοκύλισε την Ελλάδα στον εμφύλιο πόλεμο. Εστησε στρατοδικεία κι έστειλε χιλιάδες αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης στα μπουντρούμια, στις φυλακές, στα ξερονήσια και το εκτελεστικό απόσπασμα.

Τ' «αναμορφωτήρια» της Μακρονήσου, της Γιούρας, του Αϊ-Στράτη, του Τρίκκερι, είναι μερικά από τα κατασκευάσματα της Δεξιάς.

Η Δεξιά μάς μάντρωσε στη σφηκοφωλιά του NATO και αργότερα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Δεξιά διαστρέβλωσε κάθε έννοια της Δημοκρατίας και κέρδιζε τις εκλογές και την εξουσία με βία και νοθεία. Και όταν λέω Δεξιά, εννοώ όλα τα παρακλάδια της. Από τα συντηρητικά και νεοφιλελεύθερα, μέχρι τ' ακραία φιλομοναρχικά και φασιστικά στοιχεία.

Ηταν η παρακρατική οργάνωση «Καρφίτσα» και η δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη και Νικηφορίδη, έντονης Δεξιάς «απόχρωσης».

Παιδιά της Δεξιάς ο ΙΔΕΑ και η αμερικανόπνευστη Χούντα που για μια επταετία έβαλε όλη την Ελλάδα στο γύψο κι έγινε η αιτία να διχοτομηθεί και να καταστραφεί η Κύπρος.

Και στη μεταπολίτευση μια άλλη μορφή της Δεξιάς μάς κυβέρνησε. Κι ύστερα κι άλλες πολιτικές δυνάμεις με διαφορετικές όμως ονομασίες, όπως το ΠΑΣΟΚ με τη συνεχή μετάλλαξή του, αλλά με την ίδια πάντα πολιτική και φιλοσοφία, εξίσου συντηρητική και αμερικανοθρεμμένη που εξυπηρέτησε και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας, σε βάρος των φτωχών και καταπιεσμένων, σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Να, λοιπόν, κάτω από τον κοινοβουλευτικό μανδύα, ποιοι είναι οι διαμορφωτές της Νέας Τάξης Πραγμάτων και να ποιοι εξακολουθούν να καταχρώνται την ασυλία που τους προσφέρουμε...! Ως πότε;


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερχονται αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις με κάθε κυβερνητική εκδοχή (2017-10-22 00:00:00.0)
«Τσατίστηκε» ο Γιώργος! (2007-02-06 00:00:00.0)
Αρθρο 16 και «τι σημαίνει Δεξιά» (2006-11-25 00:00:00.0)
«Αριστερά και δεξιά φούμαρα»! (2004-03-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-07-23 00:00:00.0)
Οι όψεις της ...«Δεξιάς» (2002-04-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ