Τετάρτη 21 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΩΝ ΘΡΑΚΗΣ
Καθοριστικό σημείο οι επερχόμενες εκλογές

Καλεί το λαό της περιοχής να στηρίξει τους συνδυασμούς που θα πουν και θα δεσμευτούν ξεκάθαρα και κατηγορηματικά για το οριστικό διώξιμο των χρυσωρυχείων απ' την περιοχή

Την επίσπευση της γνωμοδότησης για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που υπέβαλε η εταιρία «Μεταλλευτική Θράκης ΑΕ», όσον αφορά τα ορυχεία χρυσού των Σαππών, ζητά με επείγον έγγραφό του προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Δεδομένου, όπως αναφέρει, ότι έχει παρέλθει η προθεσμία που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία για να γνωμοδοτήσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο κι έχουν διαβιβαστεί προ πολλού τα συμπληρωματικά στοιχεία της ΜΠΕ. Το γεγονός αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά τις εκτιμήσεις της «Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης - Εβρου κατά της εξόρυξης και επεξεργασίας χρυσού», ότι κάθε χρονική καθυστέρηση, δημιουργεί αντικειμενικά νομικά ερείσματα στη «Μεταλλευτική Θράκης ΑΕ» τα οποία ως φαίνεται θ' αξιοποιήσει ανάλογα.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή η Διανομαρχιακή Επιτροπή σημειώνει τα εξής: «Επιβεβαιώνεται η ορθότητα της πρότασής μας, σύμφωνα με την οποία το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ροδόπης, αντί κάθε γνωμοδότησης και εμπλοκής σε τέτοιες διαδικασίες, θα έπρεπε να επαναλάβει το πολιτικό ΟΧΙ κατά των χρυσωρυχείων, όπως αυτό αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης-Εβρου. Θέση που έπρεπε να συνοδεύσει με μια μεγαλειώδη λαϊκή κινητοποίηση, ως απάντηση αλλά κι ως ηχηρό μήνυμα, προς κάθε κατεύθυνση, ότι εξόρυξη κι επεξεργασία χρυσού στην περιοχή μας δεν πρόκειται να γίνει γιατί δε θα το επιτρέψει ο λαός και οι φορείς του».

»Αν πραγματικά η Νομαρχία Ροδόπης θέλει να συμπορευτεί με το παλλαϊκό αυτό αίτημα, ένα δρόμο έχει να επιλέξει: Ν' απαντήσει και στο έγγραφο του υπουργείου ξεκάθαρα, επαναλαμβάνοντας το πολιτικό ΟΧΙ στα χρυσωρυχεία. Κάθε διαφορετική στάση που θολώνει τα νερά, κινείται εκ του πονηρού. Οπως φαίνεται κι από το σχετικό έγγραφο του υπουργείου, τα πράγματα για την εξόρυξη χρυσού ήδη δρομολογήθηκαν, με κομβική χρονική αφετηρία τις επερχόμενες Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές».

»Γι' αυτό η Διανομαρχιακή Επιτροπή Αγώνα καλεί το λαό της περιοχής να κατευθύνει την ψήφο του, έχοντας και τα χρυσωρυχεία ως ένα ακόμη κριτήριο της επιλογής του, στους συνδυασμούς εκείνους που θα πουν ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ΟΧΙ και θα δεσμευτούν συγκεκριμένα και πολιτικά για το οριστικό διώξιμο των χρυσωρυχείων απ' την περιοχή», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ