Τετάρτη 21 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΚ ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ»
Διαπραγματεύσεις για το ξεπούλημα

Η προσφορά της κοινοπραξίας «Everest»- «Λουφτχάνσα» κρίθηκε ως η καλύτερη

Με την κοινοπραξία «Everest - LSG Sky Chefs» (θυγατρική της γερμανικής εταιρίας «Λουφτχάνσα») αρχίζει η κυβέρνηση το αμέσως προσεχές διάστημα τις διαπραγματεύσεις για το ξεπούλημα της «Ολύμπικ Κέτερινγκ», κερδοφόρας θυγατρικής εταιρίας της «Ολυμπιακής Αεροπορίας».

Την προσφορά της κοινοπραξίας έκρινε ως πιο ικανοποιητική η εταιρία «Deloitte & Touche» (σύμβουλος της κυβέρνησης για το ξεπούλημα της «Ολύμπικ Κέτερινγκ»), η οποία και εισηγείται την έναρξη διαπραγματεύσεων στο υπουργείο Μεταφορών-Επικοινωνιών.

Υπενθυμίζεται ότι για την εξαγορά και του υπόλοιπου 67% των μετοχών της «Ολύμπικ Κέτερινγκ», που κατέχει σήμερα το δημόσιο (το υπόλοιπο ποσοστό έχει ήδη εκχωρηθεί στους ιδιώτες μέσω του ΧΑΑ), αρχικά είχαν υποβάλει προσφορά οκτώ κοινοπραξίες, αλλά μόνο δύο απ' αυτές υπέβαλαν στη συνέχεια δεσμευτική προσφορά.

Η δεύτερη κοινοπραξία που συμμετέχει στην τελική φάση του διαγωνισμού είναι η «Γρηγόρης Μικρογεύματα - Ομιλος Βερούκα», με την οποία η κυβέρνηση θ' αρχίσει διαπραγματεύσεις, σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις με την προτιμητέα κοινοπραξία «Everest».

Παράλληλα με το ξεπούλημα της «Ολύμπικ Κέτερινγκ», η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει και στην ιδιωτικοποίηση της εταιρίας «Γαλιλαίος Ελλάς», που είναι και αυτή θυγατρική της ΟΑ, με αντικείμενο την ηλεκτρονική κράτηση θέσεων.

Οπως είναι αυταπόδεικτο, με το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» τμήμα τμήμα, στόχος της κυβέρνησης είναι η περαιτέρω διευκόλυνση των υποψήφιων «μνηστήρων», αφού τους παρέχει τη δυνατότητα να επιλέξουν εκ του ασφαλούς όποια κερδοφόρα δραστηριότητα του ομίλου επιθυμούν, χωρίς να αναλάβουν το παραμικρό επιχειρηματικό ρίσκο.

Σημειώνεται ότι για το ξεπούλημα της «Ολύμπικ Κέτερινγκ», το ΚΚΕ υπέβαλε προχτές στη Βουλή και νέα Ερώτηση - Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων.

Στην Ερώτηση, που υπέβαλαν οι βουλευτές του Κόμματος Ν. Γκατζής και Σπ. Στριφτάρης, επισημαίνονται οι πολλαπλές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για το επικείμενο ξεπούλημα της κερδοφόρας εταιρίας, καθώς και η άμεση και σκανδαλώδης σχέση που έχει η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση με την εξυπηρέτηση ιδιωτικών κερδοσκοπικών επιδιώξεων σχετικά με την τροφοδοσία των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέτωπο ενάντια στο ξεπούλημα της «Ολύμπικ Κέτερινγκ» (2002-09-15 00:00:00.0)
Ξεπούλημα κομμάτι κομμάτι (2002-09-11 00:00:00.0)
Ολοκληρώνονται οι ανεπίσημες διαπραγματεύσεις με Βαρδινογιάννη (2002-08-13 00:00:00.0)
Στο δρόμο της σταδιακής ιδιωτικοποίησης (1997-02-26 00:00:00.0)
Από ιδιώτες σε ...ιδιώτες (1997-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ