Τετάρτη 21 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Στη διεκδίκηση μιας άλλης πολιτικής η λύση

Καλεί τους κατοίκους της Αττικής να αγωνιστούν για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής προστασίας και να καταδικάσουν τις δυνάμεις εκείνες που υποτάσσονται και εφαρμόζουν την κυβερνητική πολιτική

«Το γεγονός ότι για δεύτερη φορά μέσα σε 40 ημέρες, μία βροχή στάθηκε ικανή να προκαλέσει τεράστιες καταστροφές, αναδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ, ΔΗΚΚΙ, Αριστερή Ανανέωση) σχετικά με τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν πολλές περιοχές της πρωτεύουσας.

Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» επισημαίνει ότι «η πολιτική των κυβερνήσεων έχει σαν αποτέλεσμα η Αθήνα και ευρύτερη περιοχή να είναι ανοχύρωτη στα καιρικά φαινόμενα, να προκαλούνται τεράστιες καταστροφές και να χάνονται ανθρώπινες ζωές. Ακόμα και οι αποζημιώσεις ελεημοσύνης που υποσχέθηκε η κυβέρνηση από την προηγούμενη καταστροφική πλημμύρα του Ιούλη δεν έχουν ακόμη δοθεί, ενώ τα μέτρα κοροϊδίας (σάκοι και πλέγμα) που εξήγγειλε η κυβέρνηση, δεν αποτρέπουν στο μέλλον και νέα καταστροφή τη στιγμή που οι κάτοικοι αγωνιούν για την επόμενη φορά».

Η επανάληψη των ίδιων καταστάσεων δεν είναι τυχαία τονίζει η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» και εξηγεί: «Οφείλεται στην κερδοσκοπία της γης, στις αλόγιστες επεκτάσεις των πόλεων χωρίς την εξασφάλιση των αναγκαίων έργων υποδομής, στις καταπατήσεις, στο κάψιμο των δασών, στα μπαζώματα, στο κλείσιμο των ρεμάτων, στην τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων που σήμερα και με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει πάρει μορφή επιδρομής. Οφείλεται στα μηδαμινά σε σχέση με τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα, στην αποσπασματικότητά τους και στην κατασκευή τους με προδιαγραφές που δεν ικανοποιούν τις ανάγκες του λαού, αλλά τα συμφέροντα και τα κέρδη των εργολάβων. Οφείλεται στην εφαρμοζόμενη από όλες τις κυβερνήσεις πολιτική που κατευθύνει τις δημόσιες επενδύσεις σε έργα που εξυπηρετούν το κεφάλαιο και όχι τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων».

Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» υπογραμμίζει ότι «σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη η λήψη άμεσων μέτρων για την πλήρη και ουσιαστική αποκατάσταση των ζημιών» και προτείνει συγκεκριμένα:

  • Αμεση και πλήρη αποζημίωση των ζημιών στα σπίτια, στις βιοτεχνίες και τα καταστήματα.
  • Ελεγχο για τη διαπίστωση της ασφάλειας των κτιρίων στις περιοχές που επλήγησαν.
  • Την άμεση λήψη προστατευτικών μέτρων στα έργα του Κηφισού.

Οσον αφορά το γενικότερο πρόβλημα των πλημμυρών που έχουν γίνει πλέον συχνό φαινόμενο στην Αττική, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» υπογραμμίζει ότι «οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι κάτοικοι της Αθήνας πρέπει να διεκδικήσουν με αγώνες από την κυβέρνηση ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής προστασίας που θα περιλαμβάνει σειρά μέτρων για τη διάνοιξη φυσικών ρεμάτων, τις αναδασώσεις, τη δημιουργία επαρκών ελεύθερων χώρων, την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων». Οτι είναι αναγκαία η διεκδίκηση μιας άλλης πολιτικής που θα έχει στο κέντρο της τον άνθρωπο και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου, είναι άμεση και επιτακτική.

«Είναι αναγκαίο μαζί με τις πολιτικές των κυβερνήσεων να καταδικαστούν και οι δυνάμεις εκείνες που στη Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση σιωπούν υποτάσσοντας και εφαρμόζοντας τα κυβερνητικά σχέδια. Στις 13 Οκτώβρη να αναδειχτούν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δυνάμεις που μαζί με το λαό θα διεκδικούν έργα προστασίας των κατοίκων, σε όφελος του λαού και όχι των λίγων», καταλήγει η ανακοίνωση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αμεσα μέτρα για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων (2021-09-22 00:00:00.0)
Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες (2014-12-19 00:00:00.0)
Παρέμβαση της ΝΑΣ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο (2009-08-28 00:00:00.0)
Η «θεομηνία» είναι πολιτική (2005-11-26 00:00:00.0)
«Ανοχύρωτα» νησιά απειλούνται από τις πλημμύρες (2004-10-28 00:00:00.0)
Σήμα κινδύνου για νέες καταστροφικές πλημμύρες (1996-10-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ