Κυριακή 6 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΘΡΙΑΣΙΟ
Σήμα κινδύνου για νέες καταστροφικές πλημμύρες

Για καταστροφική αδιαφορία, καταγγέλλει το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας τη Νομαρχία Δυτικής Αττικής και το ΥΠΕΧΩΔΕ, γιατί δεν έγινε ούτε ένα αντιπλημμυρικό έργο. Αποφάσισε κινητοποιήσεις από 14 Οκτώβρη

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το Θριάσιο, με τον φόβο ότι οι πλημμύρες του Φεβρουαρίου που κατάστρεψαν δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις της περιοχής μπορούν να επαναληφθούν και φέτος, καθώς η πολιτεία επέδειξε αδιαφορία και δεν προχώρησε στη θωράκιση της περιοχής με τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας αποφάσισε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίασή του αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου για να πιέσει ώστε να βρεθούν λύσεις και να μην πνιγεί και πάλι η περιοχή. Η μορφή των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί τη Δευτέρα, σε ανοιχτό ΔΣ με τη συμμετοχή μαζικών φορέων της περιοχής. Το πιο πιθανό είναι να κλείσουν την Εθνική οδό. Να θυμίσουμε ότι μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Φεβρουαρίου πέρυσι, το ΔΣ Ελευσίνας σε ανοιχτή συνεδρίαση με τη συμμετοχή μαζικών φορέων είχε δώσει πέντε μήνες παράταση στην κυβέρνηση να κατασκευάσει όλα τα αντιπλημμυρικά έργα. Σε διαφορετική περίπτωση, είχαν προειδοποιήσει όλοι, ότι θα προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Η προθεσμία έληξε και μάλιστα δόθηκε και άλλη, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο και το Θριάσιο παραμένει ανοχύρωτο. Μια σειρά αντιπλημμυρικών έργων σε ρέματα της περιοχής έπρεπε να είχαν παραδοθεί τον Απρίλιο όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Ενα από τα σημαντικότερα και απαραίτητα έργα που έπρεπε να είχε γίνει είναι η σύνδεση ενός ρέματος με τον "Σαρανταπόταμο", ένα έργο 40 μέτρων. Το πρόβλημα με το "Σαρανταπόταμο" ήταν και η αιτία τον Φεβρουάριο, να πνιγεί όλη η συνοικία "Λεύκες Παπαδέδε" στην Ελευσίνα και να καταστραφούν δεκάδες επιχειρήσεις. Ηταν τότε που μια μπόρα λίγων ωρών στάθηκε ικανή να "πνίξει" την περιοχή για να την επισκεφθεί αμέσως μετά ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης και να εξαγγείλει ότι θα δοθούν 2,5 δισ. δραχμές για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων που όμως δεν έχουν γίνει.

Από την πλευρά της η Νομαρχία Δυτικής Αττικής που έχει και την τελική ευθύνη για την κατασκευή των έργων, ισχυρίζεται ότι βρίσκει συνεχώς εμπόδια. Ο νομάρχης Δυτικής Αττικής Περικλής Παπαπέτρου πάντως θεωρεί σίγουρη την επανάληψη καταστροφών σε περίπτωση δυνατής βροχής. Για όλη αυτή την καθυστέρηση καταγγέλλει τις υπηρεσίες των ΟΣΕ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ και άλλων αρμόδιων φορέων υποστηρίζοντας ότι πρόβαλαν όλο το προηγούμενο διάστημα εμπόδια.

Το ΔΣ Ελευσίνας, από την άλλη, στην ομόφωνη απόφαση, επιρρίπτει ευθύνες για την όλη καθυστέρηση της κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων και στη Νομαρχία και κυρίως στο ΥΠΕΧΩΔΕ και χαρακτηρίζει καταστροφική αδιαφορία τη μέχρι σήμερα στάση τους. Στην απόφασή του το ΔΣ καλεί όλο το λαό της περιοχής σε επαγρύπνηση και διαρκή ετοιμότητα για άμεσες και δυναμικές κινητοποιήσεις απαιτώντας από τους αρμόδιους την άμεση θωράκιση της πόλης και την προστασία των κατοίκων με την υλοποίηση ενός Στρατηγικού Σχεδίου Προστασίας και Ανάπλασης της Ελευσίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ