Κυριακή 6 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κηδέυτηκε ο Λ. Πετσίνης

Κηδεύτηκε χτες το μεσημέρι, παρουσία πλήθους δημοσιογράφων, φίλων και συναγωνιστών ο αγωνιστής δημοσιογράφος Λάμπρος Πετσίνης ο ποίος πέθανε σε ηλικία μόλις 59 χρόνων χτυπημένος από τον καρκίνο. Η νεκρόσημη ακολουθία έγινε στο νεκροταφείο Ζωγράφου όπου Λ. Πετσίνης θάφτηκε δίπλα στον αδελφό του τον αξέχαστο Τάκη Αδάμο.

Την κηδεία παρακολούθησαν σύντροφοι και φίλοι -κι ανάμεσά τους από το προσωπικό του Ριζοσπάστη όπου ο Λάμπρος δούλεψε για πολλά χρόνια από την αρχή της επανέκδοσης της εφημερίδας μας, μετά την μεταπολίτευση. Τραγικές φιγούρες, ανάμεσα στους οικείους του, ήταν η γυναίκα του Αριστέα και οι δύο κόρες του.

Απευθύνοντας τον ύστατο χαιρετισμό από μέρους της ΕΣΗΕΑ, ο πρόεδρός της Δ. Γκλαβάς, σημείωσε πως ο Λάμπρος Πετσίνης υπήρξε ένας μαχητής της δημοσιογραφίας και των γραμμάτων, ένας αγωνιστής της ζωής που πέρασε όλες τις πίκρες της εξορίας και τις συνέπειες του Εμφυλίου καθώς υποχρεώθηκε να ζήσει πολιτικός εξόριστος για δεκαετίες στη Ρουμανία. Εκεί με το μόχθο, το πείσμα και την φιλομαθειά του αναδείχτηκε σε ένα πνευματικό ανθρωπο των γραμμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ