Τετάρτη 21 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΣΕΒΕΕ
Ζητά την ενίσχυση των ΕΒΕ που επλήγησαν

Την επικίνδυνη αδιαφορία της κυβέρνησης που αποδείχτηκε για άλλη μια φορά με αφορμή τις τελευταίες πλημμύρες, σημειώνει με επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών και την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) ζητώντας παράλληλα τη λήψη μέτρων για τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους που επλήγησαν.

Ειδικότερα, η Συνομοσπονδία στην επιστολή της τονίζει ότι οι νέες πλημμύρες της 18ης Αυγούστου έδειξαν για άλλη μια φορά ότι η πολιτεία αδρανεί μπροστά σε επικείμενους κινδύνους φυσικών καταστροφών και δε λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. «Παρ' ότι οι πλημμύρες της 8ης Ιούλη απέδειξαν ότι με την παραμικρή νεροποντή κινδυνεύουν ολόκληρες συνοικίες της πρωτεύουσας και παρ' ότι οι προειδοποιήσεις απ' όλες τις πλευρές ήταν έντονες, με την πρώτη νεροποντή αποδείχτηκε ότι κανένα δίδαγμα δεν έβγαλε η κυβέρνηση από τις πλημμύρες με συνέπεια εκατοντάδες πολίτες και επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι να πάθουν δεύτερη καταστροφή μέσα σε ενάμιση μήνα», υπογραμμίζει η ΓΣΕΒΕΕ.

Ζητά, επίσης, τη λήψη μέτρων για τους ΕΒΕ και συγκεκριμένα:

  • Να γίνει άμεσα η καταμέτρηση των ζημιών και να ανακοινωθεί ο χρόνος περαίωσής τους.
  • Να ενεργοποιηθούν μέτρα αποκατάστασης των ζημιών με την επιχορήγηση των αντίστοιχων ποσών στο ύψος των καταστροφών.
  • Να ανασταλούν και να ρυθμιστούν οι υποχρεώσεις προς τράπεζες, εφορίες, Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία κλπ.
  • Να δανειοδοτηθούν ατόκως με μακροχρόνια δάνεια για την εξόφληση των άμεσων υποχρεώσεων που απορρέουν από τις διεξαχθείσες συναλλαγές τους.

Η ΓΣΕΒΕΕ καλεί όλα τα σωματεία, τις ενώσεις και τις ομοσπονδίες να κινητοποιηθούν και να απαιτήσουν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων για αποκατάσταση των πληγέντων συναδέλφων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ