Πέμπτη 22 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κι άλλο κρούσμα αστυνομικής βίας

Το κατήγγειλε στην εφημερίδα μας ο Διαμαντής Μαυροδόγλου

Αλλο ένα κρούσμα αστυνομικής βιας συνέβη, αυτή τη φορά, στο Ελληνικό. Οπως κατήγγειλε στον «Ρ» ο Διαμαντής Μαυροδόγλου, στις 7 Αυγούστου, στις 11 το βράδυ, στην πευκόφυτη πλατεία των Σουρμένων, μια ολόκληρη κουστωδία αστυνομικών, πάνω από δέκα που τους μετέφερε ένα φορτηγάκι, έκαναν έφοδο σε μια μικρή ομάδα νέων που κάθονταν στα παγκάκια και συζητούσαν. Οι αστυνομικοί με άγριο τρόπο, αφού πρώτα ζήτησαν τις ταυτότητες των νέων, τους έκαναν σωματική έρευνα. Τον έναν, μάλιστα, τον έγδυσαν προσβάλλοντας έτσι την αξιοπρέπεια του νέου.

Ο Δ. Μαυροδόγλου σημειώνει ότι αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό και υπογραμμίζει ότι προηγήθηκε ο ξυλοδαρμός από τα ΜΑΤ των διαμαρτυρόμενων για την εγκατάσταση του σταθμού του τραμ στην Αγ. Παρασκευή, στο Ελληνικό, όπου έσπασαν το πόδι της Λ. Υφαντοπούλου.

Το περιστατικό αυτό προστίθεται στη σωρεία άλλων περιστατικών αστυνομικής βιας και αυθαιρεσίας που πυκνώνουν επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα. Αυτό αποτελεί συνέπεια του αυταρχικού κατήφορου της κυβέρνησης, της τρομολαγνίας, της καλλιέργειας του μαζικού χαφιεδισμού και των κουκουλοφόρων κάθε είδους στο όνομά της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Ο Δ. Μαυροδόγλου επισημαίνει: «Από πού αντλεί το δικαίωμα η Αστυνομία να κάνει μπλόκα και σωματική έρευνα στους πολίτες;». Προσθέτει πως «γι' αυτή την κρατική τρομοκρατία δε μιλάνε οι διάφοροι "ευαίσθητοι αριστεροί" και άλλοι, αλλά ζητούν από το ΚΚΕ να απολογηθεί για την καθ' όλα ύποπτη υπόθεση της 17Ν. Τι λέει για όλα αυτά ο Κ. Σημίτης και η κυβέρνησή του; Ας είναι σίγουροι ότι το μαζικό λαϊκό κίνημα με τον αγώνα θα επιβάλλει το σεβασμό και την επέκταση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ