Πέμπτη 22 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Συνάντηση Σκανδαλίδη με Μπακογιάννη

Σημαντικά προβλήματα υπάρχουν στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Αθηναίων, όπως παραδέχτηκε χτες, μετά τη συνάντηση που είχε με την υποψήφια δήμαρχο της πόλης, Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Εσωτερικών, Κώστας Σκανδαλίδης.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Ντ. Μπακογιάννη, τα οποία πιστοποίησε και ο υπουργός Εσωτερικών, στο Δήμο της Αθήνας υπάρχουν περισσότεροι από 200.000 πολίτες, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί τυχαία στα εκλογικά διαμερίσματα, γιατί δεν υπήρχε διεύθυνση κατοικίας στη διεύθυνση Δημοτολογίου. Επίσης, υπάρχουν περίπου 20.000 διπλοεγγεγραμμένοι. Η Ντ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι υπάρχουν και περίπου 25.000 ψηφοφόροι Αθήνας οι οποίοι δεν είναι γραμμένοι σε κάποιον εκλογικό κατάλογο, στοιχείο που ο Κ. Σκανδαλίδης είπε πως «είναι κατ' εκτίμησή της, δε νομίζω ότι είναι τόσοι πολλοί». Ο ίδιος παρέπεμψε τη λύση των προβλημάτων στη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής, την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και οριστικοποιούνται οι εκλογικοί κατάλογοι.

Κατά τα άλλα, η Ντ. Μπακογιάννη και ο Κ. Σκανδαλίδης συζήτησαν θέματα αρμοδιότητας του Δήμου Αθηναίων, εστιάζοντας στο πράσινο. Αμφότεροι τάχθηκαν υπέρ της προστασίας του πρασίνου στην πόλη, όταν τα κόμματα που ανήκουν και η πολιτική που ασκούν, παραδίδει τους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα και το τσιμέντο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ