Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΑΣΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μαζική συγκέντρωση στη Νεάπολη

Eurokinissi

Μαζική και πετυχημένη ήταν η συγκέντρωση της ΝΑΣΥ στο Δήμο Νεάπολης την Πέμπτη το βράδυ. Στο πάρκο Ρουμάνικα εκατοντάδες κάτοικοι του Δήμου άκουσαν με προσοχή την ομιλία του υποψήφιου νομάρχη Γιώργου Ρόκου.

«Πριν τη συγκέντρωση επισκεφθήκαμε την αγορά της Νεάπολης και διαπιστώσαμε την αγανάκτηση των καταστηματαρχών, των καταναλωτών», τόνισε στην ομιλία του ο Γ. Ρόκος. «Κάποιοι με το κύμα ανατιμήσεων πλουτίζουν και οι πολλοί φτωχαίνουν. Σήμερα έχουμε μια νομαρχία που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολυκαταστημάτων διευκολύνοντάς τους ποικιλοτρόπως. Και από την άλλη, οι μικρομαγαζάτορες, οι εργαζόμενοι αγκομαχάνε για να τα βγάλουν πέρα. Κι όμως, αυτούς που βρίσκονται σ' αυτή τη δύσκολη θέση πρέπει να στηρίξει η Αυτοδιοίκηση με όλα τα μέσα και τους τρόπους».

Αναφερόμενος στις εκλογές ο Γ. Ρόκος επισήμανε ότι «σε μια εποχή που όλα απαξιώνονται, η ψήφος στη ΝΑΣΥ αποτελεί μήνυμα αντίστασης και ελπίδας, γιατί η ΝΑΣΥ εκφράζει τη συνεργασία πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που είναι αποφασισμένες να συγκρουστούν με την κεντρική διοίκηση, που δε δεσμεύονται από κομματικά χρίσματα, από πολιτικές εξάσκησης της εξουσίας».

Σχετικά με το ρόλο της Νομαρχίας, ο Γιώργος Ρόκος τόνισε: «Δε θέλουμε να είμαστε απλοί διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής, των εντολών της κεντρικής εξουσίας. Δε βολευόμαστε στο μοίρασμα των ελάχιστων κονδυλίων που δίνει η κυβέρνηση. Ενας θεσμός που καπελώθηκε από το διορισμένο περιφερειάρχη και έχει μείνει χωρίς πόρους και χωρίς αρμοδιότητες χρειάζεται αγωνιστή νομάρχη και όχι εξαρτημένο από τα κόμματα της εξουσίας».

Οσον αφορά την επίσκεψη του πρωθυπουργού για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣΥ υπογράμμισε: «Εμείς δε θα πάμε στις χειραψίες. Θα πάμε στις διαδηλώσεις του Σαββάτου, μαζί με τους εργάτες, τους αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τη νεολαία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ