Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ
Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην πλατεία ΧΑΝΘ

Σήμερα στις 7 το απόγευμα το παλλαϊκό συλλαλητήριο αντίστασης στην πολιτική, που χτυπά βάρβαρα το λαό και τα δικαιώματά του

Μυριόστομη αναμένεται απόψε η ανταπόκριση στο κάλεσμα για παγκινητοποίηση που απηύθυναν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και άλλοι φορείς. Η πλατεία της ΧΑΝΘ, αναμένεται να «βουλιάξει» κάτω από την πίεση της εργατικής τάξης, της αγωνιζόμενης αγροτιάς, των επαγγελματοβιοτεχνών, των συνταξιούχων, της νεολαίας. Σήμερα, από το πρωί έως και νωρίς το μεσημέρι, χιλιάδες λαού, σχεδόν από κάθε γωνιά της χώρας, ξεκινούν για το μεγάλο ραντεβού στη Θεσσαλονίκη.

Από την Αθήνα μέχρι και την ακριτική Φλώρινα και τον Εβρο, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην πλατεία της ΧΑΝΘ έξω από τη ΔΕΘ. Στις 6 το απόγευμα οι διαδηλωτές από την υπόλοιπη Ελλάδα θα συγκεντρωθούν έξω από την κεντρική πύλη του Λιμανιού. Στο Αγαλμα του Βενιζέλου, επίσης στις 6μμ, ορίστηκε το ραντεβού για το λαό της Θεσσαλονίκης. Μετά τις 6 το απόγευμα συγκροτημένα, με παράλληλες πορείες, θα κατευθυνθούν στο χώρο της συγκέντρωσης, έξω από τη ΔΕΘ.

Από εκεί, ο εργαζόμενος λαός θα απαντήσει στις νέες εξαγγελίες του πρωθυπουργού που έρχονται να εντείνουν ακόμη περισσότερο την ήδη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Παράλληλα θα στείλει μήνυμα στις δυνάμεις που τόσα χρόνια ξεπουλάνε βασικές θεμελιακές κατακτήσεις της εργατικής τάξης, δηλαδή στις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ αλλά και του ΕΚΘ. Στις δυνάμεις που επέλεξαν την ίδια ώρα να συνομιλούν με την κυβέρνηση, αποτελώντας έτσι για μια ακόμα φορά, το τυπικό συνδικαλιστικό άλλοθι στην κυβερνητική πολιτική.

Ετσι λοιπόν την ώρα που οι ηγεσίες αυτές θα κουβεντιάζουν υποτίθεται με τον πρωθυπουργό τα προβλήματα της εργατικής τάξης, χιλιάδες εργαζόμενοι που όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στους δρόμους του αγώνα, θα διαδηλώνουν την απόφασή τους να συγκρουστούν πολιτικά για να ανοίξουν το δρόμο για ριζικές αλλαγές σε όφελος όλου του λαού και του τόπου.

Ο λαός που δε συναινεί, θα διατυπώσει τις δικές του διεκδικήσεις που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, των συνταξιούχων. Οι γονείς των μαθητών θα διεκδικήσουν να σταματήσει η πολιτική που υπονομεύει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, που υψώνει φραγμούς στη μόρφωση. Εκεί θα είναι και οι φοιτητές. Μαζί και οι εκπαιδευτικοί, οι υπάλληλοι. Η μικρομεσαία αγροτιά που κάθε μέρα παλεύει να παραμείνει στα χωράφια της, θα στείλει μήνυμα εναντίωσης στην πολιτική της ΚΑΠ και της Ατζέντας 2000. Μαζί με τους κτηνοτρόφους, θα διεκδικήσει να μπει τέρμα στην πολιτική ξεκληρίσματος και φτώχειας, και θα καταγγείλει την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ που προωθείται για να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στους μικρομεσαίους αγρότες.

Θα είναι όλοι εκεί. Γιατί αυτή η πολιτική πλήττει άγρια όλα τα λαϊκά στρώματα.

Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια των αγώνων που προηγήθηκαν. Βήμα κλιμάκωσης και γενική δοκιμή ενόψει των παλλαϊκών πανευρωπαϊκών διαδηλώσεων που θα γίνουν ενάντια στα σχέδια της ΕΕ και της Νέας Τάξης των ιμπεριαλιστών, τον Ιούνη του 2003, στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Δεν μπορεί να λείψει κανείς, γιατί κανείς δεν έχει πλέον το δικαίωμα να δείχνει ανοχή απέναντι στην πολιτική που τρομοκρατεί τη ζωή του και υπονομεύει τα δικαιώματά του. Αλλά και απέναντι σε όσους επέλεξαν να είναι δεκανίκια των επιλογών της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ