Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευλόγησε τα γένια του ο Κ. Σημίτης

Με ύφος εκπροσώπου της «δημοκρατίας (που) πατάσσει την τρομοκρατία και εμπεδώνει την ασφάλεια στην κοινωνία» εμφανίστηκε χτες ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, από το βήμα της 67ης ΔΕΘ. Απευθύνοντας εύσημα... αυτοεκτίμησης πρόσθεσε πως οι τελευταίες εξελίξεις είναι αποτέλεσμα «συστηματικής, σοβαρής και μεθοδικής προσπάθειας χρόνων», συμπληρώνοντας ότι «όποιος εργάζεται σκληρά έχει και αποτελέσματα».

Το χαρακτηριστικό της χτεσινής παρέμβασης του πρωθυπουργού είναι ότι προέβη σε μια προσπάθεια αξιοποίησης της «εξάρθρωσης» της «17Ν», ώστε να υποκλέψει για λογαριασμό του και της κυβέρνησής του κάποια κάλπικα ένσημα «αριστεροσύνης», εμφανιζόμενος ως αυτόκλητος «υπερασπιστής» της Αριστεράς. Οπως έσπευσε να δηλώσει, «οι τρομοκράτες είναι λαθρεπιβάτες της αριστερής ιδεολογίας και δεν έχουν κανένα "ιδεολογικό ελαφρυντικό". Δε θα επιτρέψουμε - είπε με στόμφο - να γίνει η τρομοκρατία το άλλοθι όσων έχουν στόχο ζωής τον στιγματισμό της Αριστεράς και την απαξίωση των αριστερών κοινωνικών χώρων».

Δεν παρέλειψε, τέλος, να επαναλάβει ότι η κυβέρνηση θέλει «την πλήρη και οριστική διαλεύκανση κάθε πτυχής», να ζητήσει ένα «ακόμα πιο συμπαγές εθνικό μέτωπο κατά της τρομοκρατίας» και να απεκδυθεί ευθυνών για το «σίριαλ», λέγοντας ότι «η τρομοκρατία δεν είναι θέμα, είναι κίνδυνος που πρέπει να εξαλείψουμε οριστικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ