Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Παρεμποδίζουν τους αγωνιστικούς συνδυασμούς

Να παρεμποδίσει την επαφή υποψηφίων των αγωνιστικών συνδυασμών με τους εργαζόμενους επιχείρησε χτες η διοίκηση του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, στο Χαϊδάρι. Την ίδια ώρα, η διοίκηση του Τζανείου έδινε εντολή να απομακρυνθούν από το νοσοκομείο αφίσες και ανακοινώσεις της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας και της δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς Αναγέννηση».

Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, οι «σεκιουριτάδες» προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο στο νοσοκομείο των υποψηφίων δημάρχων Χαϊδαρίου Μ. Σελέκου, Περιστερίου Π. Σοφού, και των υποψήφιων νομαρχιακών συμβούλων με το ψηφοδέλτιο της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας, Γ. Σταυρόπουλου, Δ. Σούκη και Γ. Θεοδωράτου, οι οποίοι θέλησαν να συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους και να τους ενημερώσουν για τις θέσεις τους σχετικά με τις επερχόμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές.

Οι παραπάνω υποψήφιοι, φτάνοντας χτες το πρωί στην πύλη του νοσοκομείου, ήρθαν αντιμέτωποι με την άρνηση των «σεκιουριτάδων» να τους επιτρέψουν την είσοδο. Οπως είπαν, είχαν σχετική εντολή από τον πρόεδρο του νοσοκομείου, τη διοίκηση του οποίου ωστόσο οι υποψήφιοι είχαν ενημερώσει για την επίσκεψή τους. Προκλητικά μάλιστα, οι άνθρωποι της πύλης είπαν στο κλιμάκιο των υποψηφίων να περάσουν από το νοσοκομείο μετά τις 2 μ.μ., οπότε και δε θα έβρισκαν κάποιο εργαζόμενο να μιλήσουν, καθώς το νοσοκομείο υπολειτουργεί. Οι υποψήφιοι, ωστόσο, εισήλθαν στο νοσοκομείο και είχαν μια πλούσια συζήτηση με τους εργαζόμενους. Αλλωστε, για τους εργαζόμενους, η προσωπική επαφή με ορισμένους υποψήφιους είναι και ο μοναδικός τρόπος να ενημερωθούν για τις απόψεις τους, αφού τα κανάλια, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ασχολούνται μόνο με τους εκλεκτούς των δύο λεγόμενων μεγάλων κομμάτων.

Στο Τζάνειο, ο διοικητής του νοσοκομείου κ.Περδικούρης έδωσε εντολή σε υπαλλήλους να κατεβάσουν τις εκλογικές αφίσες από τα ταμπλό που αναρτώνται όλες οι αντίστοιχες ανακοινώσεις, αφίσες κλπ. Η απάντησή του σε παράσταση διαμαρτυρίας υποψηφίων της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας και της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς Αναγέννηση», ήταν ότι δε θα επιτρέψει τη «διαφήμιση υποψηφίων μέσα στο δημόσιο χώρο του νοσοκομείου».

Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία με υποψήφια νομάρχη Πειραιά την Ελπίδα Παντελάκη και η Δημοτική Κίνηση «Πειραιάς Αναγέννηση», με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Τζατζάνη καταγγέλλουν την αντιδημοκρατική και παράνομη συμπεριφορά του διοικητή του Τζανείου και υπογραμμίζουν: «Θεωρούμε ότι οι χώροι αυτοί είναι ελεύθεροι για τη διακίνηση ιδεών και την προπαγάνδιση των υποψηφίων και καταγγέλλουμε ως αντιδημοκρατική και παράνομη στάση αυτή του διοικητή και δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποκύψουμε σε τέτοιου είδους ενέργειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ