Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Διευρυμένος συνδυασμός νίκης και προοπτικής

Να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και ψεύτικες υποσχέσεις κάλεσε τους Ηρακλειώτες ο υποψήφιος δήμαρχος Στέλιος Ορφανός, παρουσιάζοντας τους υποψηφίους του συνδυασμού

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Στέλιος Ορφανός
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Στέλιος Ορφανός
«Να μην παρασυρθούν από τις σειρήνες του κατεστημένου, να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς, ρουσφέτια και ψεύτικες υποσχέσεις αυτών που θέλουν κατά βάθος τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής στο Δήμο», ζήτησε από τον ηρακλειώτικο λαό ο Στέλιος Ορφανός, υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου της Αγωνιστικής Κίνησης Δημοτών Ηρακλείου, κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Κίνησης.

Η παρουσίαση των υποψηφίων έγινε σε πανηγυρικό κλίμα, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημαρχείου Ηρακλείου, την Πέμπτη το βράδυ. Παρόντες, εκτός των άλλων, ήταν και ο Μιχάλης Φαρσάρης υποψήφιος νομάρχης Ηρακλείου της ΝΑΣ και ο Μιχάλης Κασαπάκης υποψήφιος δήμαρχος της Αγωνιστικής Κίνησης Δημοτών Αλικαρνασσού.

Ο Στέλιος Ορφανός, κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου, τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Την ενότητα των δυνάμεων που θέλουν αλλαγή πολιτικής στο Δήμο, πρέπει να την πάρουν στα χέρια τους οι δημότες. Είπαμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη να μπούμε στο 2ο γύρο, για λογαριασμό όλων αυτών των δυνάμεων. Σ' ένα βαθμό καταφέραμε να εκφράσουμε αυτή την προσπάθεια και στο ψηφοδέλτιό μας, όπου συμμετέχουν συναγωνιστές μας δημότες, που δε συμμετείχαν μέχρι τώρα στη δράση της Αγωνιστικής Κίνησης Δημοτών».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Στέλιος Ορφανός για το ποσοστό των γυναικών, υπογραμμίζοντας πως: «Γνωρίζουν οι κυβερνώντες ότι τα επαγγελματικά, τα οικογενειακά, τα οικονομικά προβλήματα, τα προβλήματα χρόνου, αλλά και αποστροφής για την κοινωνική και πολιτική δράση που έχουν δημιουργήσει σε όλο το λαό με την αντιλαϊκή τους πολιτική, είναι διπλά και τριπλά για τις γυναίκες. Εβαλαν την ποσόστωση για τις υποψήφιες όχι για να τιμήσουν τάχα τις γυναίκες, όπως ισχυρίζονται, μα για να εμποδίσουν να κατέβουν συνδυασμοί που στηρίζονται σε λαϊκές δυνάμεις και όχι σε κέντρα εξουσίας. Υπολογίζουν ότι στους δικούς τους συνδυασμούς θα βάλουν γυναίκες σε ρόλους κομπάρσου, που βέβαια δε θα εκλεγούν. Αν ήθελαν να βοηθήσουν τις γυναίκες να συμμετέχουν στα κοινά, ας έβαζαν ποσόστωση όχι στις υποψήφιες αλλά στις εκλεγμένες.

Ο δικός μας συνδυασμός -όχι πως δεν αντιμετώπισε δυσκολίες στην εξασφάλιση υποψηφίων-, αλλά είναι διαχρονικά ο μόνος που ΠΑΝΤΑ δραστηριοποιούσε και εξέλεγε μεγάλο αριθμό γυναικών με ισότιμη και ουσιαστική συμμετοχή με τους άνδρες. Δε χρειάστηκε καμιά ποσόστωση στις προηγούμενες εκλογές που το 25% των υποψηφίων ήταν γυναίκες, ούτε και τώρα που το 37% του συνδυασμού μας αντιπροσωπεύεται από γυναίκες και μπορεί να ανέβει και άλλο».

Καταλήγοντας ο υποψήφιος Δήμαρχος, Στέλιος Ορφανός, ευχαρίστησε δημόσια όλους τους υποψήφιους για τη συμμετοχή και στήριξη του ψηφοδελτίου, διαβεβαιώνοντας όλους -και τους δημότες φυσικά- για τη βαθιά του πίστη στην αξία της συλλογικής λειτουργίας και πάλης και την κατηγορηματική του αντίθεση στα αυταρχικά δημαρχοκεντρικά πρότυπα που ισχύουν σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ