Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Στη μάχη για το άλσος Ριζάρη

Η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» συνεχίζει τον αγώνα της για να διασωθεί το άλσος Ριζάρη, κόντρα στις ορέξεις μεγαλοσχημόνων, εργολάβων και των πολιτικών τους εκφραστών. Ηδη με πρωτοβουλία του συνδυασμού πάρθηκε στο Δήμο μια απόφαση υπέρ της διατήρησης του χώρου ως έχει, και οι ενέργειες συνεχίζονται.

Η κυβέρνηση επιμένει να τσιμεντοποιήσει το άλσος Ριζάρη παραχωρώντας το στην οικογένεια Γουλανδρή για να οικοδομήσει εκεί «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης», παρά το γεγονός ότι και η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε το ενδεχόμενο οικοδόμησης. Η Επιτροπή Αγώνα για τη διάσωση του χώρου πρόσφατα εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία κατήγγειλε το γεγονός και καλούσε τους υποψηφίους δημάρχους να δεσμευτούν ότι θα αγωνιστούν ενάντια στην καταστροφή του άλσους. Ηδη, στα λόγια και με φαντεζί ενέργειες κάποιοι υποψήφιοι ανταποκρίνονται.

Επί της ουσίας και στην πράξη: Τέσσερις μέρες πριν την έκδοση της ανακοίνωσης της Επιτροπής, στις 30/8 συνεδρίασε το Συμβούλιο του 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος Αθηναίων. Ο διαμερισματικός σύμβουλος της «Συμπαράταξης» Θαν. Ανανίδης έφερε το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης. Ανέπτυξε τις νέες κυβερνητικές μεθοδεύσεις (παραχώρηση της έκτασης μέσω διάταξης που περιλαμβάνεται σε άσχετο νομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού).

Η «Συμπαράταξη» ζήτησε και έπεισε το Σώμα να λάβει εκ νέου απόφαση υπέρ της διατήρησης του πρασίνου και του ελεύθερου χώρου στου Ριζάρη. Φυσικά η δραστηριότητα δε σταματά στη λήψη μιας απόφασης. Οπως σημειώνουν στη «Συμπαράταξη», οι ενέργειές της θα συνεχιστούν και θα ενταθούν για την προστασία του χώρου αυτού και όχι μόνο.

Αλλωστε στην Αθήνα υπάρχουν πολλοί χώροι που κινδυνεύουν με τσιμεντοποίηση. Π.χ.: Το πάρκο στο Γουδί που άλλο ένα κομμάτι του οδεύει προς τσιμεντοποίηση, αυτή τη φορά από την οικογένεια Βαρδινογιάννη και πάντα με τη βοήθεια της κυβέρνησης. 'Η ο σημαντικός, μοναδικός αρχαιολογικός χώρος (έκτασης 14 στρεμμάτων) στην περιοχή Μακρυγιάννη, κάτω από την Ακρόπολη, που τσιμεντοποιείται ήδη από το υπουργείο Πολιτισμού για να κατασκευαστεί εκεί - σώνει και ντε, ενώ υπάρχουν προτάσεις και για άλλους χώρους - το Νέο Μουσείο Ακρόπολης. Θυμίζουμε ότι την καταστροφή των μνημείων έχει υπερψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων και η δημοτική σύμβουλος του ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ