Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ»
Καταγγέλλει «αριστερά» διαπλεκόμενα στο Ολυμπιακό Χωριό
Αφορμή, η στάση του ΣΥΝ, που υπερψήφισε επί της αρχής το άρθρο 1 του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού  

Τη στάση του ΣΥΝ, που υπερψήφισε το άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού, που αφορά την ίδρυση ανώνυμης εταιρίας για την κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην Ολυμπιάδα του 2004».

Οπως είναι γνωστό, κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, η εκπρόσωπος του ΣΥΝ Νίτσα Λουλέ δήλωσε ότι το κόμμα της υπερψηφίζει το άρθρο 1, το οποίο προβλέπει την ίδρυση της ανώνυμης εταιρίας «Ολυμπιακό Χωριό 2004 ΑΕ» για την κατασκευή του Χωριού στους πρόποδες της Πάρνηθας, αλλά και το πλαίσιο λειτουργίας της εταιρίας.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έκρηξη της «Πρωτοβουλίας», στην οποία μετέχουν και μέλη του ΣΥΝ. Μάλιστα, βάλλει ευθέως κατά του υπεύθυνου του ΣΥΝ για τα Ολυμπιακά έργα Αλέκου Φλαμπουράρη, κατηγορώντας τον για τις σχέσεις του με τον διοικητή του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Αναφέρει συγκεκριμένα: «Για να μην είμαστε άδικοι, η κ. Λουλέ απλώς εκφώνησε όσα είχε συντάξει ο υπεύθυνος του Συνασπισμού για τα Ολυμπιακά Εργα, ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης, στενός φίλος του κ. Ιωαννίδη, διοικητή του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας».

Με την ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία», αφού υπενθυμίζει ότι εκκρεμεί προσφυγή της Κίνησης «Πολίτες της Αττικής» (σ.σ. συμμετέχει η βουλευτής του ΣΥΝ Στ. Αλφιέρη), κατά της χωροθέτησης του Ολυμπιακού Χωριού στα όρια του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας, αλλά και τις αντιρρήσεις του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων - ΣΑΔΑΣ) επί της χωροθέτησης και την αντίθεσή του στη διαδικασία του σχετικού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, αναφέρεται στην ουσία του νομοσχεδίου, σημειώνοντας:

  • Η εταιρία «Ολυμπιακό Χωριό 2004 ΑΕ» δεν ανήκει στο δημόσιο τομέα και λειτουργεί κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας. Στους σκοπούς της εταιρίας περιλαμβάνονται η δημοπράτηση και η ανάθεση της κατασκευής του Ολυμπιακού Χωριού, με αυτοχρηματοδότηση ή συγχρηματοδότηση, προκειμένου να κατασκευαστούν σε αυτό κάθε είδους κτιριακά συγκροτήματα, η διαμόρφωση των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων πράσινου, η κατασκευή δρόμων πρόσβασης, η σύναψη κάθε είδους συμβάσεων σχετικών με την κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού, η διαχείριση, εκμετάλλευση μίσθωση και προσωρινή παραχώρηση της χρήσης των οικιών, κτιριακών συγκροτημάτων και εν γένει κατασκευών, καθώς και των ελεύθερων χώρων.
  • Προβλέπεται να δημιουργηθεί η λεγόμενη «Διεθνής Ζώνη», έκτασης 120 - 200 στρεμμάτων, η οποία θα περιλαμβάνει εμπορικό κέντρο, εστιατόρια, χώρους ψυχαγωγίας - αναψυχής, χώρους υποδοχής VIP's κλπ.

«Αυτήν ακριβώς τη ζώνη, το "φιλέτο" του λεγόμενου "Ολυμπιακού Χωριού" έχουν σαν στόχο να διαχειριστούν την επομένη των Ολυμπιακών Αγώνων τα "διαπλεκόμενα" και με το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή επιδιώκουν να κατοχυρώσουν τις επόμενες κινήσεις τους», επισημαίνει η «Πρωτοβουλία», προσθέτοντας: «Δυστυχώς, φαίνεται ότι ορισμένοι "σύντροφοι" δεν αντιλαμβάνονται αυτά τα στοιχειώδη».

Και η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Ελπίζουμε ότι τελικά ο ΣΥΝ θα σκεφτεί ωριμότερα και δε θα ψηφίσει, ένα τέτοιο νομοσχέδιο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγελίες για απευθείας ανάθεση μελετών (2000-08-09 00:00:00.0)
«Κοσμοπολιτικά κέντρα» για τους λίγους στην υδροκέφαλη πόλη (2000-06-04 00:00:00.0)
«Κυβερνητική» η διοίκηση της εταιρίας «Ολυμπιακό Χωριό» (2000-06-02 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση επικύρωσε το σκάνδαλο (2000-03-10 00:00:00.0)
Το νέο αεροδρόμιο «προσγειώνει» τη σκοποβολή στο Ελληνικό (1999-12-29 00:00:00.0)
Υποταγή στα πολυεθνικά συμφέροντα (1998-02-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ