Πέμπτη 12 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΑΘΗΝΑ 2004"
Υποταγή στα πολυεθνικά συμφέροντα

Αρχισε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων

Αρχισε χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την "Οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004", με την κυβέρνηση να ισχυρίζεται διά στόματος Ε. Βενιζέλου ότι οι διατάξεις τού παρέχουν τις εγγυήσεις διαφάνειας και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε υπόνοια σκανδάλου.

Ο υπουργός είπε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να γίνουν πεδίο "συναίνεσης όλων των πολιτικών δυνάμεων και συστράτευσης όλων των δυνάμεων του έθνους". Χωρίς να απαντήσει επισταμένως στην κριτική που το ΚΚΕ άσκησε στο όλο εγχείρημα, έκανε έκκληση στο ΚΚΕ να μετάσχει στην "Εθνική Επιτροπή", με το επιχείρημα "ότι δεν πρέπει να δοθεί η εντύπωση ότι το 2004 οργανώνεται από τους Ελληνες πλην Λακεδαιμονίων"!

Εκ μέρους της ΝΔ η βουλευτής Φάνη Πάλλη - Πετραλιά διαφώνησε με το νομοσχέδιο, με το επιχείρημα ότι μεταβάλλει το 2004 σε θερμοκήπιο σκανδάλων, θέση που ο υπουργός απέδωσε στη νευρικότητα της ΝΔ λόγω των πρόσφατων διαγραφών.

Στην επιτροπή κλήθηκαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής, καθώς και ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στη διεξαγωγή των αγώνων του 2004. Ο Στ. Στρατήγης παραδέχτηκε ότι η επιτροπή δεν μπορεί να ξεφύγει από το φάκελο της υποψηφιότητας του 2004, παρά μόνο εάν το εγκρίνει η ΔΟΕ, ενώ ο Κ. Μπακούρης είπε ότι θα προσπαθήσει να αποφευχθεί η εμπορευματοποίηση τύπου αγώνων της Ατλάντα.

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Πολιτών κατά του 2004 τοποθετήθηκε ο Π. Τότσικας, τονίζοντας ότι η ανάπτυξη ενός πλατιού κινήματος ενάντια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τις συνέπειές τους αν δεν μπορέσει τελικά να ακυρώσει τη διεξαγωγή τους, τουλάχιστον θα αποτρέψει μία σειρά αρνητικές επιπτώσεις, οι οποίες απορρέουν από τη χωροθέτηση των Ολυμπιακών Αγώνων και τις κατά "παρέκκλισιν" διαδικασίες κατασκευής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ