Πέμπτη 12 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΑΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Ολοταχώς στο ιδιωτικό κεφάλαιο

Το θέμα της επικείμενης ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης της Βιομηχανίας Αξιοποίησης Δασικού Πλούτου Ηπείρου έφερε χτες στη Βουλή με ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Απόστολος Τασούλας,ζητώντας εξηγήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας.

Στο γνωστό μοτίβο των επιχειρημάτων της κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο υφυπουργός Γεωργίας Χρήστος Σωτηρλής υποστήριξε πως σύμφωνα με τη μελέτη βιωσιμότητας που έχει γίνει η επιχείρηση είναι σε δυσχερή θέση. Για το λόγο αυτό η ΑΤΕ έχει υποβάλει αγωγή για να θέσει την εταιρία υπό το καθεστώς της εκκαθάρισης εν λειτουργία, με στόχο την πώλησή της σε επενδυτή. Οπως είπε, "δυστυχώς, είναι ο μόνος δρόμος".

Ανταπαντώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ Απόστολος Τασούλας υποστήριξε ότι η "επιχείρηση διαθέτει την πρώτη ύλη", διαθέτει επίσης "δυο γραμμές παραγωγής, η μια από τις πιο σύγχρονες", ενώ "οι εργαζόμενοι έκαναν μεροκάματα και τα Σάββατα". Υπενθύμισε δε πως τα ανοίγματα και τα χρέη της εταιρίας "οφείλονται τα πανωτόκια της Τράπεζας". Ακριβώς λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας, ο Απόστολος Τασούλας επισήμανε πως τα πανωτόκια προκλήθηκαν με δόλο χωρίς να αποκλείσει και το ενδεχόμενο "φωτογράφισης" του νέου αγοραστή - ιδιοκτήτη της εταιρίας "Σέλμαν". Κατέληξε ζητώντας "να μην περάσει το καθεστώς εκκαθάρισης" και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ