Πέμπτη 12 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Βορά στους κυρίαρχους των επίγειων συχνοτήτων

Η κυβέρνηση "βάζει πλάτη" στους Κόκκαλη και Κυριακού για να αλώσουν τις νέες τεχνολογίες, στο χώρο των ΜΜΕ, στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Προ των θυρών, είναι πλέον οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις που με την ψηφιακή θ' αλλάξουν άρδην και θα επηρεάσουν τον τηλεοπτικό χώρο και το χώρο των επικοινωνιών και στην Ελλάδα. Και οι δέσμες, όμως, των νέων υπηρεσιών μούλτι - μίντια, θα βρεθούν και αυτές στα χέρια των μεγαλοϊδιοκτητών των ΜΜΕ, όπως τουλάχιστον διαφαίνεται από το ενδιαφέρον που έχει επιδειχτεί για τη συνδρομητική τηλεόραση. Η κυβέρνηση εσπευσμένα και κάτω από την πίεση των εξελίξεων αλλά και ιδιοκτητών των ΜΜΕ, ιδιαίτερα των συγκροτημάτων Κυριακού και Κόκκαλη, καλείται να πάρει ορισμένα μέτρα από τη στιγμή που, όπως είναι γνωστό, έχει απελευθερωθεί ο χώρος των τηλεπικοινωνιών.

Τη νέα κατάσταση - έτσι όπως διαμορφώνεται - και ειδικότερα για τη συνδρομητική τηλεόραση, συζήτησαν χτες το πρωί σε σύσκεψη ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Τύπου Δ. Ρέππα, τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Τ. Μαντέλη καθώς και με τον γενικό διευθυντή του ΟΤΕ, Γ. Χρυσολούρη, τον πρόεδρο της ΕΡΤ Π. Παναγιώτου και τον σύμβουλο του πρωθυπουργού επί των οικονομικών θεμάτων Τ. Γιαννίτση. Αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας η οποία θα χαράξει τη στρατηγική για τα προβλήματα που δημιουργούν τα νέα δεδομένα.

Γεγονός είναι ότι ο δρόμος προς τις νέες εξελίξεις, είναι για άλλη μια φορά ορθάνοιχτος με ευθύνη της κυβέρνησης, στους "μεγάλους" που κυριαρχούν και στις επίγειες συχνότητες. Είναι γνωστές οι επαφές που έχει ο Μ. Κυριακού με τον Σ. Κόκκαλη για τη δορυφορική μετάδοση κωδικοποιημένων προγραμμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, διαπιστώθηκε "η ανάγκη εξασφάλισης ενός ουσιαστικού ρόλου της χώρας μας στις εξελίξεις αυτές, ιδίως στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης". Ρόλο που, όπως προκύπτει από πληροφορίες, η κυβέρνηση αναθέτει στα συγκροτήματα Κυριακού και Κόκκαλη.

Οπως προκύπτει από νόμο για τα ΜΜΕ, το αποκλειστικό δικαίωμα της εκπομπής κωδικοποιημένου τηλεοπτικού σήματος, που εκπέμπεται ασύρματα σε ραδιοσυχνότητες ή δίαυλους συχνοτήτων ή μέσω δορυφόρου, το έχει η ΕΡΤ. Η επικρατέστερη σκέψη του υπουργείου Τύπου αφορά πρόσκληση δημόσιου ενδιαφέροντος. Δεν αποκλείεται επίσης η σύμβαση εκχώρησης δικαιώματος δορυφορικού σήματος, με τη δημιουργία θυγατρικής εταιρίας, στην οποία θα συμμετέχει και η ΕΡΤ. Γίνεται σαφές ότι τα "κανάλια" από τα οποία θα περάσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι η ΕΡΤ, αλλά και ο ΟΤΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Γενική ανταλλαγή απόψεων»... (2002-02-20 00:00:00.0)
Τα βρήκαν για την ψηφιακή τηλεόραση (1999-06-02 00:00:00.0)
ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ... (1998-07-19 00:00:00.0)
Στο έλεος της διαπλοκής και των μεγαλοσχημόνων (1998-05-23 00:00:00.0)
Φτωχός συγγενής η ΕΡΤ (1998-05-14 00:00:00.0)
Αναψε η "μάχη" των συμφερόντων (1998-03-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ