Πέμπτη 12 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νέο πλήγμα

Στελέχη του κόμματος από το Ηράκλειο Κρήτης αποχώρησαν από τη ΝΔ, καταγγέλλοντας την ηγεσία. Τροφοδοτούνται τα σενάρια για πολιτική κίνηση

Εντονη ρευστότητα επικρατεί στο εσωκομματικό τοπίο της ΝΔ, παρά τις εναγώνιες προσπάθειες της ηγεσίας της να θέσει υπό τον έλεγχο την κατάσταση.

Η κρίση προσέλαβε χτες νέες διαστάσεις, με την αποχώρηση στελεχών του κόμματος από το Ηράκλειο της Κρήτης, ενέργεια η οποία θεωρείται πιθανό να βρει μιμητές και σε άλλες περιοχές της χώρας. Χτες αποχώρησε από τη ΝΔ ο Στ. Ματζαπετάκης, μέλος της ΚΕ και πρώην βουλευτής στο Ηράκλειο, συνοδεύοντας την αποχώρησή του με καταγγελίες κατά του Κ. Καραμανλή, τον οποίο κατηγόρησε για "πολιτική ανεπάρκεια", "έλλειμμα ήθους", καθώς και "πρόγραμμα συρρίκνωσης του κόμματος". Σημειώνεται ότι το στέλεχος της ΝΔ θεωρείται ότι πρόσκειται στον Κ. Μητσοτάκη, αλλά δεν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει "γραμμή" από τον πρώην πρωθυπουργό για μαζικές αποχωρήσεις οπαδών του από τη ΝΔ. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο Κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να τον αποτρέψει να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση. Ωστόσο, ο Κ. Μητσοτάκης δεν ξέρει μέχρι στιγμής ποια στάση θα κρατήσει στην εσωκομματική κρίση... Μια μέρα νωρίτερα είχε αποχωρήσει ο Π. Σπαθαράκης, πρώην πρόεδρος της Νομαρχιακής Ηρακλείου.

Την ίδια στιγμή δεν έχουν εγκαταλειφθεί τα σχέδια για δημιουργία κάποιας πολιτικής κίνησης, η οποία ίσως μετεξελιχθεί σε κόμμα. Τα σχετικά σενάρια τροφοδότησε με δηλώσεις του ο βουλευτής Ν. Κάκαλος, ο οποίος αφού διαπίστωσε ότι τον νέο ηγέτη θα τον βρει η παράταξη και όχι το κόμμα, έδειξε με νόημα προς την πλατεία Κοτζιά, φωτογραφίζοντας τον Δ. Αβραμόπουλο.

Παράλληλα, οι "6" διαγραφέντες επιχειρούν να συντονίσουν την κοινοβουλευτική παρουσία τους, αν και υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες για την τακτική τους.

Ο Μ. Εβερτ συνεχίζει την αποστολή επιστολών προς την ηγεσία, ώστε να είναι "καλυμμένος" για τις θέσεις που θα εκφράζει στη συνέχεια. Η νέα επιστολή που έστειλε χτες στον γραμματέα της ΚΟ Στ. Δήμα, αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της "Ολυμπιακής" και προτείνει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τη "διασπάθιση" 600 δισ. δρχ. τα τελευταία χρόνια. Πάντως, η Ρηγίλλης επιχειρεί να ασκήσει πιέσεις στον Μ. Εβερτ μέσω βουλευτών που πρόσκεινταν μέχρι πρότινος σε αυτόν.

Ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε χτες με τον Αμερικανό πρεσβευτή Ν. Μπερνς. Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί να γίνει την προηγούμενη Τετάρτη, αλλά αναβλήθηκε λόγω των διαγραφών. Στη Θεσσαλονίκη ο βουλευτής Π. Ψωμιάδης δήλωσε ότι παραιτείται από την υποψηφιότητα, σε περίπτωση που επιλεγεί μια τρίτη λύση, εκτός δηλαδή του Κ. Κοσμόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ