Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΕΙ
«Ψάχνουν» κονδύλια

Το γεγονός ότι η χρηματοδότηση για τα ΤΕΙ, παρά τη δήθεν «ανωτατοποίησή» τους, παραμένει πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες των Ιδρυμάτων, δεν το αμφισβητεί κανείς. Γι' αυτό και το αίτημα της άμεσης και γενναίας χρηματοδότησης, έρχεται πρώτο στα αιτήματα ακόμα και των προέδρων των ΤΕΙ, η Σύνοδος των οποίων συνήλθε προχτές στην πρώτη της συνεδρίαση για το ακαδημαϊκό έτος 2002 - 2003, μετά και την ολοκλήρωση των εκλογών για νέες διοικήσεις στα Ιδρύματα της χώρας.

Οι πρόεδροι των ΤΕΙ προτείνουν να απαλλαχτούν οι προϋπολογισμοί των Ιδρυμάτων (χωρίς να μειωθούν) από τις δαπάνες μισθοδοσίας των Επιστημονικών και Εργαστηριακών Συνεργατών και από τις δαπάνες για στέγαση και συγγράμματα φοιτητών κι αυτά τα κονδύλια να καλύπτονται απευθείας από το ΥΠΕΠΘ. Παράλληλα, επαναφέρουν το θέμα της διοργάνωσης αυτοδύναμων μεταπτυχιακών από τα ΤΕΙ και ζητούν να τους δοθεί η σχετική δυνατότητα.

Γενικά, και οι «νέοι» πρόεδροι των ΤΕΙ συνεχίζουν να αποσιωπούν το γεγονός ότι η λεγόμενη «ανωτατοποίηση» έχει καθηλώσει ουσιαστικά τα Ιδρύματα σε υποβάθμιση, χωρίς να τους δίνει καμιά προοπτική να μετεξελιχθούν σε πραγματικά ανώτατα Ιδρύματα, την ίδια στιγμή μάλιστα που με τους νόμους, τους οποίους ετοιμάζει η κυβέρνηση, θα υποβαθμιστούν, από πλευράς σπουδών, τόσο τα ΤΕΙ όσο και τα πανεπιστήμια στο επίπεδο της φθηνής και αναλώσιμης κατάρτισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ