Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Αποκαλυπτική ομολογία της χειραγώγησης

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ επιβεβαιώνουν το τελευταίο διάστημα την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ξεδιάντροπη επιχείρηση χειραγώγησης της λαϊκής ψήφου. Επιχείρηση μάλιστα που εκτός από την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων πολιτικών των δύο κομμάτων είναι και αρκούντως χρυσοφόρα.

Τα άπλυτα άρχισαν να βγαίνουν στη φόρα ανάλογα με τα αποτελέσματα που δίνει η κάθε δημοσκόπηση και έτσι οι εκπρόσωποι του δικομματισμού εκτός από το χωρισμό των δημοσκοπήσεων σε «καλές και κακές» αποκαλύπτουν επιτέλους(!) και τη χρυσοφόρα ιδιοτέλεια.

Ετσι μετά την καταγγελία του ΠΑΣΟΚ ότι η εταιρία που πραγματοποίησε την πρόσφατη πανελλαδική έρευνα έχει σχέση με το κόμμα της ΝΔ, ήρθε χτες η σειρά της τελευταίας να φέρει τις καταγγελίες της στη Βουλή. Με ερώτηση του Δ. Σιούφα και του Π. Παυλόπουλου καταγγέλλουν σχέσεις εταιριών δημοσκοπήσεων με το Δημόσιο και ζητούν να μάθουν «ποιες συγκεκριμένες εταιρίες δημοσκοπήσεων έχουν αναλάβει, για λογαριασμό του καθενός υπουργείου χωριστά και των νομικών προσώπων που εποπτεύονται από αυτά, από 1/1/2000 ως σήμερα, την εκτέλεση οιασδήποτε μορφής συμβάσεων και έναντι ποιας αμοιβής». Ρωτούν επίσης με ποιο τρόπο (διαγωνισμό ή απευθείας ανάθεση) έχουν επιλεγεί οι εταιρίες αυτές.

Οταν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του δικομματισμού για τους δικούς τους λόγους ομολογούν ότι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων είναι αποτέλεσμα διάφορων εξαρτήσεων, τότε τι παραπάνω να προσθέσουμε εμείς;


Γ.Φωτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ