Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρία άτομα θα παραπεμφθούν για κακούργημα

Ο Ε. Κρουσταλλάκης ζήτησε να αναιρεθεί και το βούλευμα που παρέπεμπε για πλημμέλημα (!)τους υπεύθυνους για την κατάρρευση της οικοδομής στη Ν. Φιλαδέλφεια από το σεισμό του 1999

Μια μέρα μετά την αίτηση αναίρεσης από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ε. Κρουσταλλάκη κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου, που παρέπεμπε τους υπεύθυνους για το ναυάγιο του «Εξπρές Σαμίνα» για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, ο ίδιος εισαγγελικός λειτουργός «γκρέμισε» και το βούλευμα (1931/2002) του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που παρέπεμπε και πάλι για πλημμέλημα (μη συνειδητή αμέλεια) τους υπεύθυνους για την κατάρρευση οικοδομής στην οδό Γ. Παπανδρέου στη Ν. Φιλαδέλφεια από το σεισμό της 7 Σεπτέμβρη 1999 και είχε ως συνέπεια το θάνατο επτά ατόμων και τον τραυματισμό ενός ακόμη.

Με την αίτηση αναίρεσης ο Ε. Κρουσταλλάκης υποστηρίζει ότι οι κατηγορούμενοι γνώριζαν πως με τις πράξεις τους ενδέχεται να παραχθούν αξιόποινες πράξεις και πως συγκατατέθηκαν με αυτές. Αυτό σημαίνει πως στην περίπτωση που γίνει αποδεκτή η αίτηση αναίρεσης του εισαγγελικού λειτουργού, οι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν τελικά για κακούργημα και όχι για πλημμέλημα.

Ετσι, τώρα η υπόθεση θα παραπεμφθεί εκ νέου στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο στην περίπτωση που δεχτεί την αίτηση του εισαγγελέα θα παραπέμψει και πάλι την υπόθεση στο Συμβούλιο Εφετών για να προσδιορίσει τον ποινικό χαρακτηρισμό των κατηγοριών.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στην αίτηση αναίρεσης υποστηρίζει ότι οι επεμβάσεις που προκάλεσαν στον φέροντα οργανισμό της οικοδομής οι κατηγορούμενοι Δ. Διονυσίου, αρχιτέκτονας μηχανικός, Περ. Γιαννόπουλος, πολιτικός μηχανικός και ο εργολάβος Λ. Αβδελάς, αποδυνάμωσε την οικοδομή, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ένα τμήμα της από το σεισμό της 9ης Σεπτέμβρη 1999.

Ετσι, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το παραπεμπτικό βούλευμα για μη συνειδητή αμέλεια των τριών κατηγορούμενων δε «φαίνεται να στηρίζεται με σαφείς, ορισμένες και μη αντιφατικές παραδοχές και σκέψεις» και επομένως πρέπει να αναιρεθεί.

Να υπενθυμίσουμε ότι με ευθύνη των τριών κατηγορουμένων έγιναν παρεμβάσεις στη συγκεκριμένη οικοδομή, προκειμένου να λειτουργήσει σούπερ μάρκετ. Συγκεκριμένα, αφαιρέθηκαν με κομπρεσέρ τμήματα της οροφής του υπογείου και του ημιωρόφου, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει στο τμήμα που έγιναν οι συμπληρωματικές οικοδομικές εργασίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ