Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΠΑΤΡΑ
Προκλητική κυβερνητική πριμοδότηση του υποψήφιου της ΝΔ

Στο γαϊτανάκι της άθλιας συναλλαγής των δικομματικών εταίρων που γίνεται πλέον απροκάλυπτα και φανερά στην Πάτρα, προστίθεται και η έγκριση λίγες μέρες πριν τις εκλογές κονδυλίου 2,5 δισεκατομμυρίων δραχμών προς το Δήμο, για την ανάπλαση της Ανω Πόλης. Το ποσό εγκρίθηκε από τον διορισμένο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νίκο Μπελιβάνη.

Το επί δεκαετίες δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής που «ικανοποιείται» από την κυβέρνηση στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, με τρόπο που αβαντάρει, για μια ακόμη φορά, τον Ευάγγελο Φλωράτο, επιβεβαιώνει τη στήριξη από την κυβέρνηση προς τον δήμαρχο της πόλης, ο οποίος σε αντάλλαγμα υλοποιεί με στοχοπροσήλωση την αντιλαϊκή της πολιτική.

Η έγκριση αυτού του κονδυλίου ήρθε να προστεθεί στην ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ της προηγούμενης Παρασκευής για δημοπράτηση του έργου του «Διακονιάρη», αλλά και μετά τα «εύσημα» που απέδωσε στον Ευ. Φλωράτο ο επίσης διορισμένος από την κυβέρνηση διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Θεόδωρος Καρατζάς. Ολα αυτά αποτελούν στοιχεία της δικομματικής συναλλαγής που ξεκίνησε από τις προηγούμενες εκλογές, όταν το ΠΑΣΟΚ πριμοδότησε με ψήφους τον υποψήφιο της ΝΔ, προκειμένου να μην περάσει στον β΄γύρο ο Παναγιώτης Κοσιώνης, γεγονός που καταγγέλθηκε και επίσημα μέσω της επιστολής του μέλους της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ευγενίας Ζέρβα, που σήμερα είναι υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του Ευ. Φλωράτου.

Η πρακτική της παροχολογίας που παίρνει ρουσφετολογικές διαστάσεις, λόγω της χρονικής στιγμής που επιλέγεται, αποτελεί ένα ακόμη βέλος στη δικομματική φαρέτρα, καθώς τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και οι εταίροι του δικομματισμού ανησυχούν πλέον πολύ σοβαρά από τη δυναμική της Δημοτικής Κίνησης «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι», με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κοσιώνη που "χτυπάει" με αξιώσεις το δήμο της πόλης.

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Κίνηση «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι», απευθυνόμενη στον πατραϊκό λαό και ιδιαίτερα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις τονίζει πως «χωρίς καμία αμφισβήτηση, ο Ευάγγελος Φλωράτος δε θα ήταν δήμαρχος στην Πάτρα εάν δεν είχε στήριξη από κύκλους της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Οι οποίοι πάνω από τα συμφέροντα του λαού της Πάτρας, πάνω από τις δικές τους προσδοκίες και ελπίδες έβαλαν τα συμφέροντα του κατεστημένου, γι' αυτό ο εκπρόσωπός τους Θ. Καρατζάς δηλώνει ικανοποιημένος. Προτίμησαν τον Ευ. Φλωράτο, αρκεί να μην εκλεγόταν δήμαρχος ο Π. Κοσιώνης».

Και συνεχίζει: «Αμέσως μετά τον α΄ γύρο των προηγούμενων εκλογών αποκαλύψαμε την άθλια συναλλαγή, που αλλοίωσε το εκλογικό αποτέλεσμα, με τη μετάγγιση ψήφων από το χώρο του ΠΑΣΟΚ προς τον Φλωράτο, αξιοποιώντας τα αποτελέσματα των μετρήσεων των exit polls έξω από τα εκλογικά τμήματα. Είναι έτοιμοι και σήμερα να επαναλάβουν την άθλια συναλλαγή. Το δηλώνουν ανοιχτά. Θα το ανεχτείς;».

Για να καταλήξει: «Τιμώρησέ τους. Εχεις τη δυνατότητα: Σκέψου ότι η ψήφος στο ψηφοδέλτιο του Π. Κοσιώνη είναι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγεί ο δήμος από τον εκπρόσωπο του πολιτικού και κοινωνικού κυκλώματος της οικονομικής ολιγαρχίας και του εκλεκτού της ΝΔ, Ευ. Φλωράτο. Κάνε το βήμα μπροστά. Ψήφισε με το κεφάλι ψηλά για Δήμαρχο, τον αγωνιστή Παναγιώτη Κοσιώνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ