Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Εντείνονται οι δραστηριότητες των αγωνιστικών συνδυασμών

Την ανάγκη υπερψήφισης της «Συμπαράταξης», αλλά και σε νομαρχιακό επίπεδο, της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» τόνισε και ο Σπ. Χαλβατζής, μιλώντας σε συγκέντρωση κατοίκων του Κολωνού, στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα. Υπογράμμισε ότι είναι οι μόνες δυνάμεις που στηρίζουν αταλάντευτα και μαχητικά τα λαϊκά συμφέροντα, πάντα σε κόντρα με τις ορέξεις των μεγαλοσχημόνων. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η ομιλία της Αλ. Ζορμπαλά, δημοτικής συμβούλου της «Συμπαράταξης» και στελέχους της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, στην πλατεία Προφ. Ηλία στο Παγκράτι.

«Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Τυφλών δηλώνει απερίφραστα τη συμπαράστασή της στον αγώνα που κάνετε για ένα καλύτερο αύριο». Με αυτά τα λόγια, η Ενωση συμπαρατάσσεται με τον Σπύρο Χαλβατζή στη μάχη για τη Δημαρχία της Αθήνας. Στη λιτή επιστολή της σημειώνει πως θα στηρίξει την προσπάθεια της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» με όλες της τις δυνάμεις.

Βύρωνας: Ψήφος εμπιστοσύνης

Ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπο και στο έργο του δημάρχου Βύρωνα Νίκου Ρογκάκου έδωσαν χτες βράδυ από την πλατεία Φατσέα οι κάτοικοι της συνοικίας που παρακολούθησαν την προεκλογική συγκέντρωση της «Παμβυρωνιώτικης Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης». Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόνισε ο Ν. Ρογκάκος, πρέπει να έχει λόγο για όλα τα προβλήματα του λαού και οι δήμαρχοι να τοποθετούνται, να ενεργοποιούν τους συνδημότες τους για να αγωνιστούν να γίνει καλύτερη η ζωή τους. Να ανακαλύψουμε είπε τον αγωνιστή λαό και να τον βγάλουμε μπροστά. Και πρόσθεσε ότι αυτό γίνεται πράξη στο Βύρωνα τις δύο τελευταίες τετραετίες, καλώντας τους Βυρωνιώτες με την ψήφο τους να δώσουν εντολή συνέχισης αυτού του έργου.

Πειραιάς


Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη δημιουργία γκαράζ εκεί που σήμερα υπάρχει πάρκο, είναι οι κάτοικοι της Τερψιθέας στον Πειραιά, που με τους αγώνες τους εδώ και καιρό ακύρωσαν τη σχετική απόφαση. Ο τοπικός περιβαλλοντικός σύλλογος κάλεσε προχτές τους υποψηφίους δημάρχους να καταθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος με την Κίνηση «Πειραιάς - Αναγέννηση», Κώστας Τζατζάνης κάλεσε τους κατοίκους να αγωνιστούν για μια ριζικά διαφορετική πολιτική στο κυκλοφοριακό, που να στηρίζεται στα μαζικά μέσα μεταφοράς και να αποτρέπει την είσοδο ΙΧ αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης. Είπε ότι το δικαίωμα στον καθαρό αέρα, την υγεία δεν ανταλλάσσονται με μερικά ψευτοκονδύλια που μπορεί να εισρεύσουν στον κρατικό ή δημοτικό κορβανά από τα έσοδα των εισιτηρίων. Τόνισε επίσης ότι η πολιτική που εμπορευματοποιεί κάθε ανάγκη μας, που τσιμεντοποιεί τη ζωή μας με την ανέχεια, το άγχος, την ανεργία, την αμορφωσιά και τον πόλεμο, δεν μπορεί και δεν πρόκειται να «πρασινίσει» την πόλη μας. Οι υποσχέσεις των άλλων συνδυασμών για επίλυση των οικολογικών προβλημάτων χωρίς συνολικότερο αγώνα για μια φιλολαϊκή πολιτική σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής αποτελούν εξαπάτηση του λαού.

Αγιος Παύλος Θεσσαλονίκης

Είναι ήδη φανερό το πλειοψηφικό ρεύμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη «Δημοτική Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Αγ. Παύλου - Ευαγγελίστριας» και τη δυναμική νίκης της παράταξης που αναγνωρίζεται πια και από οπαδούς άλλων παρατάξεων. Ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης και νυν δήμαρχος Μιχάλης Μοσχονάς και κλιμάκια υποψηφίων και άλλων στελεχών της παράταξης συνεχίζουν καθημερινά τις επαφές με τον κόσμο της περιοχής και τους φορείς του δήμου.

Οι εκδηλώσεις του κόσμου προς τον υποψήφιο δήμαρχο και τα άλλα μέλη του συνδυασμού επιβεβαιώνουν σε κάθε ευκαιρία την πορεία νίκης του συνδυασμού που δεν ανακόπτεται, παρά την εκστρατεία λάσπης, συκοφαντίας, ψεμάτων στην οποία έχουν επιδοθεί οι άλλες παρατάξεις.

Στην πορεία προς τις εκλογές η ΔΕΑΚ θα πραγματοποιήσει τρεις μεγάλες ανοιχτές εκδηλώσεις: Παρασκευή, 4 Οκτώβρη, 8 μ.μ. στην οδό Αθ. Διάκου με Ειρήνης. Τρίτη, 8 Οκτώβρη, 8 μ.μ. στην Ευαγγελίστρια. Παρασκευή 11 Οκτώβρη, 8 μ.μ. στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Οχι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ