Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Υποκρίνονται και ταυτίζονται οι υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Σε 6 χαρακτηριστικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Χρ. Παπουτσή και της Ντ. Μπακογιάννη, που αποδεικνύουν όχι μόνο την υποκρισία τους, αλλά και την ταύτιση των απόψεών τους σε άκρως επικίνδυνες επιλογές για τους εργαζόμενους, αναφέρθηκε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος της «Συμπαράταξης»

«Περισσεύει η υποκρισία από τους υποψηφίους δημάρχους Αθήνας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τον κ. Παπουτσή και την κ. Μπακογιάννη, οι οποίοι επιχειρούν να παραπλανήσουν τους ψηφοφόρους με ιλουστρασιόν υποσχέσεις στα προγράμματα και τις εξαγγελίες τους».

Αυτό τόνισε χτες μιλώντας σε δημοσιογράφους ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Σπύρος Χαλβατζής. Ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» αναφέρθηκε αναλυτικά σε προεκλογικές δεσμεύσεις των δύο υποψηφίων. Ανέφερε έξι χαρακτηριστικά παραδείγματα που - όπως είπε - αποδεικνύουν όχι μόνο την υποκρισία τους, αλλά και την ταύτιση απόψεων σε επιλογές, άκρως επικίνδυνες για τους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα επισήμανε:

1. «Αμφότεροι είναι οπαδοί της αρχής "ο ρυπαίνων πληρώνει" και διατείνονται ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα στις βιομηχανίες που παρανομούν και ρυπαίνουν το περιβάλλον. Μάλιστα, σε πρόσφατη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ συμφώνησαν απόλυτα. Ωστόσο, πριν από μερικούς μήνες τα δύο κόμματα που στηρίζουν τους συγκεκριμένους υποψήφιους ψήφισαν στη Βουλή την ανατροπή του ΠΔ 84/84 και "άνοιξαν" διάπλατα το δρόμο για την κατασκευή και λειτουργία νέων ακόμα και ιδιαίτερα ρυπογόνων βιομηχανιών σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο ακόμα και σε Εθνικούς Δρυμούς»!

2. «Παναθηναϊκή σταυροφορία» προτείνει ο Χρ. Παπουτσής, «κινητό πράσινο» η Ντ. Μπακογιάννη. «Μάλλον νομίζουν ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς. Τι έκαναν και οι δύο όταν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψήφιζαν πριν μερικές μέρες τροπολογία, με την οποία παρέδιδαν το άλσος Ριζάρη στην οικογένεια Γουλανδρή για τσιμεντοποίηση; Και αυτό ενώ υπήρχε απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Αθήνας, για τη δημιουργία Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Δυτική Αθήνα. Σίγησαν αμφότεροι, αποδεικνύοντας ότι όταν θα διοργανώνουν ..."σταυροφορίες" και θα μεταφέρουν τα "πράσινα" δε θα έχει μείνει ούτε μια χούφτα χώμα και πράσινο στην πόλη, με ευθύνη των κομμάτων που εκπροσωπούν» σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής.


Παπαγεωργίου Βασίλης

3. Και οι δύο προτείνουν τη σύσταση ενιαίου φορέα Συγκοινωνιών με συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης. «Κανείς δε διευκρινίζει το χαρακτήρα αυτού του φορέα, γεγονός που παραπέμπει στην ιδιωτικοποίησή του με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όπως για παράδειγμα το ακριβό εισιτήριο. Ποιος μπορεί αλήθεια να ξεχάσει την επιχείρηση ιδιωτικοποίησης των λεωφορείων επί κυβερνήσεως ΝΔ;».

4. Η Ντ. Μπακογιάννη και ο Χρ. Παπουτσής μιλούν για ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και ταυτόχρονα για τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων στάθμευσης. «Με άλλα λόγια, οι χιλιάδες θέσεις στάθμευσης - που σημειωτέον προτείνουν να γίνουν με αυτοχρηματοδότηση, κάτω από πλατείες και σχολεία - όχι μόνο δεν αποθαρρύνουν τη χρήση του ΙΧ, αλλά προσελκύουν τα ΙΧ στο κέντρο της Αθήνας».

5. Η Ντ. Μπακογιάννη στο πρόγραμμά της κάνει λόγο για την εξασφάλιση εργασιακής ειρήνης στους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. «Είναι προφανές ότι η εκπρόσωπος της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ οραματίζονται μια πόλη, όπου οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποταχθούν στη λογική των πολυεθνικών - χορηγών, ακόμα κι αν στο όνομά της υπάρχουν νεκροί και ακρωτηριασμένοι εργαζόμενοι (Ολυμπιακό Χωριό, Ιππικό Κέντρο κ.α.)».

6. Η Ντ. Μπακογιάννη ζητά την πρόσληψη 700 νέων δημοτικών αστυνομικών. Ο κ. Παπουτσής μιλά για 1.000 νέες προσλήψεις. Η κυρία Μπακογιάννη λέει ότι πρέπει να «οπλοφορούν για να είναι αποτελεσματικοί». Ο Σπ. Χαλβατζής: «Οι αντιλήψεις αυτές είναι τουλάχιστον επικίνδυνες. Η δημιουργία ενός συμπληρωματικού κατασταλτικού μηχανισμού μόνο σε βάρος των εργαζομένων μπορεί να αποβεί.»

Στα προαναφερόμενα προσθέστε και την πλήρη ταύτισή τους στα ζητήματα οικονομικής διαχείρισης του δήμου. Τη λειτουργία του ως επιχείρησης που θα πουλά τις υπηρεσίες του, θα επιβάλλει διαρκώς αυξανόμενα, ολοένα και περισσότερα, δημοτικά τέλη, θα μειώνει και αυτός το ήδη ισχνό λαϊκό εισόδημα. Ο δε δημότης θα βρίσκεται να ξαναπληρώνει υπηρεσίες (για Πρόνοια, σχολεία, Υγεία κλπ.) τις οποίες έχει ήδη πληρώσει μέσω της άμεσης φορολογίας.

Ολοκληρώνοντας, πάντως, ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να λάβουν υπόψη τους και τα παραπάνω, τόσο πριν από τις εκλογές, αλλά και για την επόμενη μέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ