Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ
Για την αναγέννηση...

Του Γιώργου Παπασίμου, υποψήφιου νομάρχη Τρικάλων

Ο νομός Τρικάλων κατρακυλά στις τελευταίες θέσεις από πλευράς ανάπτυξης, είναι στη 47η θέση στη χώρα. Οι ευθύνες ανήκουν τόσο στην πολιτική του νεοφιλελεύθερου δικομματισμού και του μεγάλου κεφαλαίου που εκφράζει, όσο και στις απερχόμενες Νομαρχιακές και Δημοτικές ηγεσίες που δεν αντιστάθηκαν και δεν αγωνίστηκαν για την αναστροφή αυτής της πορείας, αλλά έπαιξαν το ρόλο αυτών μέσω των οποίων επιβάλλεται στη χώρα μας η αδιέξοδη αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική.

Η κατάσταση στη γεωργία, την κτηνοτροφία, το δασικό πλούτο προσλαμβάνει μορφή καταστροφικού αμόκ. Φυτική και ζωική παραγωγή συνθλίβονται στις συμπληγάδες της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης, της ΚΑΠ και ΠΟΕ. Η κατάσταση θα ενταθεί ακόμα περισσότερο με την υλοποίηση της «ΑΤΖΕΝΤΑΣ 2000» και τη διεύρυνση της ΕΕ. Ταυτόχρονα, η ανεργία λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις και η νεολαία αποκόπτεται από τη δημιουργική παραγωγική εργασία. Οι ΕΒΕ ασφυκτιούν οικονομικά, η δημόσια υγεία νοσεί βαρύτατα, η δημόσια Παιδεία υποβαθμίζεται, αναπτυξιακά έργα δε γίνονται.

Η αναγέννηση των Τρικάλων μπορεί να γίνει μέσα από τη στρατηγική ανάπτυξη του νομού, μέσα από την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του υπέρ των λαϊκών στρωμάτων. Αγωνιζόμαστε για:

  • Την παραγωγική ανασυγκρότηση, ενάντια στη συρρίκνωση και στρέβλωση της παραγωγικής βάσης, ενάντια στην ανεργία, τη μονόπλευρη λιτότητα και την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων.
  • Την κατάργηση των περιοριστικών φραγμών - ποσοστώσεων και συνυπευθυνότητας - την ανάπτυξη της οικολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Μπορούμε να μετατρέψουμε το νομό μας σε πρότυπο παραγωγής επώνυμων οικολογικών ζωικών και φυτικών προϊόντων, μέσα από ένα σχεδιασμό για βιώσιμη αειφόρο οικολογική αγροτική ανάπτυξη.
  • Την αντιμετώπιση του εφιάλτη της λειψυδρίας, με τη μεταφορά νερών από τον Ανω Ρου του Αχελώου και την παράλληλη δημιουργία λιμνοδεξαμενών στον ορεινό όγκο για κατακράτηση των χειμερινών και ανοιξιάτικων υδάτων.

Θα παλέψουμε για την άρση της απομόνωσης του νομού μας και της ενδοπεριφερειακής ανισότητας που έχει δημιουργηθεί σε βάρος του. Πέρα από την άμεση προώθηση ολοκλήρωσης των οδικών αξόνων της Ε65 και των Εθνικών Οδών Λάρισας - Τρικάλων, Καλαμπάκας - Τρικάλων και Τρικάλων - Αρτας, καθώς και την άμεση λειτουργία του πολιτικού αεροδρομίου στα Τρίκαλα ή έστω στη Θεσσαλία, πρέπει για οικονομικούς, αλλά και για εθνικούς λόγους να υλοποιηθεί η επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής από τα Τρίκαλα στην Ηγουμενίτσα, που αποτελεί την πύλη της χώρας στην Ευρώπη για τη σύνδεση αυτής με την Ασία, μέσω του ιστορικού δρόμου του «μεταξιού». Καλούμε τους Τρικαλινούς να ψηφίσουν σ' αυτές τις κρίσιμες εκλογές τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συσπείρωση, (ΝΑΣΥ), τη μόνη δύναμη στο νομό που θέλει και μπορεί ν' αγωνιστεί για την αναγέννηση των Τρικάλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ