Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΝΙΑ
Συνελήφθη γιατί δεν έδωσε «στοιχεία» στην Αστυνομία!

Στο αστυνομικό τμήμα Χανίων βρέθηκε ο Πέτρος Κοκοτσάκης, ιδιοκτήτης κέντρου διασκεδάσεως, με την κατηγορία ότι δεν ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές δυο μέρες πριν, για τα στοιχεία των ατόμων που το βράδυ της σύλληψής του θα πραγματοποιούσαν βάφτιση στο κέντρο που διαθέτει.

Αυτό επιβάλλει τοπική αστυνομική διάταξη στο πλαίσιο μέτρων πρόληψης και καταπολέμησης της ζωοκλοπής, υποχρεώνοντας τους ιδιοκτήτες των κέντρων διασκεδάσεως που οργανώνουν κοινωνικές εκδηλώσεις να αναφέρουν στις αρχές, δυο μέρες πριν, όχι μόνο τον αριθμό των ζώων που θα καταναλωθούν αλλά και τα στοιχεία των ατόμων που πραγματοποιούν τις συνεστιάσεις αυτές. Οχι μόνο του γαμπρού και της νύφης, όχι μόνο των παιδιών που βαφτίζονται και των γονιών τους αλλά και των νονών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ο Πέτρος Κοκοτσάκης «Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε τους ανθρώπους και να τους ανακρίνουμε».

Ο αδερφός του συλληφθέντος, ο οποίος είναι αξιωματικός της Αστυνομίας εν αποστρατεία, δήλωσε πως «η διάταξη αυτή - που ισχύει μόνο για τα Χανιά, από τον Ιανουάριο του 1995 -, παραβιάζει τα ατομικά δικαιώματα και τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

Μεταβάλλεται ο ιδιοκτήτης ή ο διευθυντής του εστιατορίου σε ανακριτικό υπάλληλο ή αστυνομικό, να αντλεί στοιχεία προσωπικά των ατόμων, οι οποίοι ενδεχομένως να μη θέλουν να ανακοινώσουν τα ονόματά τους στον εστιάτορα». Και προσθέτει: «Η διάταξη αυτή είναι στα περισσότερα άρθρα της ξεπερασμένη, από τα κοινωνικά δεδομένα και από τις εξελίξεις και της νομοθεσίας και της κοινωνίας».

Ο Πέτρος Κοκοτσάκης τελικά αφέθηκε ελεύθερος μετά από παρέμβαση του αδερφού του, έως ότου οριστεί τακτική δικάσιμος.

Πάντως στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του κέντρου διασκεδάσεως αρνηθεί να «συνεργαστεί» με την Αστυνομία, δηλαδή αρνηθεί να δώσει ονόματα διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος και προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι δύο μηνών και εφαρμόζεται η αυτόφωρος διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ