Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παίζουν προεκλογικά σε βάρος των εργατών του Δήμου

Στο πλευρό κυβέρνησης - Παπαγεωργόπουλου και η «τυφλή» Δικαιοσύνη

Motion Team

Αγριο παιγνίδι σε βάρος των εργαζομένων του Δήμου παίζουν, τόσο η σημερινή διοίκηση Παπαγεωργόπουλου, όσο και η κυβέρνηση, ενώ το «χεράκι» τους για τη διαιώνιση του προβλήματος βάζουν και οι άλλοι συνδυασμοί, με φωτεινή εξαίρεση αυτόν του Αγάπιου Σαχίνη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα».

Παρά τις δικαστικές και εισαγγελικές παρεμβάσεις για τον τερματισμό του αγώνα τους, οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζουν για δεύτερη βδομάδα την απεργία τους, διεκδικώντας το πριμ παραγωγικότητας, το οποίο θα χάσουν οριστικά αν η καταβολή του δε δρομολογηθεί μέχρι τις 30 του Οκτώβρη.

Στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος υπέρ των εργαζομένων και του λαού, χτες ο Αγ. Σαχίνης υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», ανέλαβε την πρωτοβουλία και κάλεσε τους υπόλοιπους υποψήφιους δημάρχους, να στηρίξουν αποφασιστικά τον αγώνα των εργαζομένων και μαζί με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων, να αναχωρήσουν για την Αθήνα, προκειμένου να συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών. Στόχος ήταν να ζητηθεί από τον υπουργό η ρητή δέσμευση ότι το πριμ είναι νόμιμο και θα δοθεί. Τελικά, οι συνυποψήφιοί του δεν εμφανίστηκαν στο καθορισμένο ραντεβού. Αποκαλύφθηκε, λοιπόν, ότι είναι συμμέτοχοι στο απαράδεκτο και προκλητικό παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες του λαού της Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ χτες, όπως άλλωστε αναμενόταν με δεδομένη τη σχετική βιομηχανία δικαστικών αποφάσεων σε βάρος όποιου εργαζόμενου αγωνίζεται, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων.

Η απεργία των εργαζόμενων όμως συνεχίζεται με την κάλυψη και της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Εξάλλου, με πρωτοβουλία των απεργών εργαζομένων, κόντρα στην επιχείρηση παρεμπόδισης που έχει στηθεί από τη διοίκηση του Δήμου, από χτες το πρωί, μαζεύονται τα σκουπίδια από τις κεντρικές αγορές, τα νοσοκομεία και τα σχολεία. Ενώ από σήμερα αναμένεται να διατεθεί και προσωπικό για τις ανάγκες των εκλογικών διαδικασιών.

Τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Δήμου, εξέφρασε με ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ. Οπως σημειώνει, «για μια ακόμα φορά, οι δύο μονομάχοι παίζουν πολιτικά - προεκλογικά παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων, ρίχνοντας την ευθύνη ο ένας στον άλλο. Βλάπτουν και οι δύο το ίδιο. Ο δήμαρχος που ερμήνευσε την όποια ασάφεια του νόμου αρνητικά -μόνο αυτός - και η κυβέρνηση που αρνείται να θεραπεύσει τη νομική ασάφεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ