Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Η ΜΑΧΗ ΣΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ
Ψήφος στη ΝΑΣ, ψήφος λαϊκής αντεπίθεσης
  • Ελπιδοφόρα μηνύματα για ένα ευρύτερο λαϊκό ρεύμα, που και την επομένη των εκλογών θα είναι στην πρώτη γραμμή
  • Συγκέντρωση για τη στήριξη των ψηφοδελτίων της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» διοργάνωσε χτες το ΔΗΚΚΙ

Ο Θανάσης Παφίλης μιλώντας στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΔΗΚΚΙ. Στο προεδρείο η Αλ. Παπαρήγα, ο Δ. Τσοβόλας, ο Γ. Πάντζας, ο Ηλ. Νικολόπουλος και η Ελπ. Παντελάκη
Ο Θανάσης Παφίλης μιλώντας στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΔΗΚΚΙ. Στο προεδρείο η Αλ. Παπαρήγα, ο Δ. Τσοβόλας, ο Γ. Πάντζας, ο Ηλ. Νικολόπουλος και η Ελπ. Παντελάκη
Συνεχίζουμε την κοινή μας δράση. Παλεύουμε για την οικοδόμηση ενός ευρύτερου λαϊκού ρεύματος που δε θα σταματήσει στις εκλογές, αλλά θα συνεχίσει και την επόμενη μέρα στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων. Στόχος μας είναι να προχωρήσει και να δυναμώσει το μαζικό μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης εναντίον της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Είμαστε εκείνες οι δυνάμεις που συγκρούστηκαν με την αντιλαϊκή πολιτική, χωρίς καιροσκοπισμούς και διαχειριστικές λογικές. Καλούμε τον ελληνικό λαό να μη συναινέσει, να μην υποταχθεί, να απεγκλωβιστεί από τους συνδυασμούς που επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα πόλωσης, να ενισχύσει τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», που μάχεται και υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και δεν είναι υπηρέτης του μεγάλου κεφαλαίου.

Αυτά τα πολιτικά μηνύματα αλλά και την πίστη και την αισιοδοξία, ότι την επόμενη μέρα των εκλογών η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» θα βγει πιο ενισχυμένη, με το λαό στο προσκήνιο των εξελίξεων, έστειλαν η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, αλλά και οι υποψήφιοι της παράταξης.

Χτες το απόγευμα στο γεμάτο από κόσμο κινηματογράφο «ΑΑΒΟΡΑ» παραβρέθηκαν και μίλησαν εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς των δύο κομμάτων ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας-Πειραιά Θανάσης Παφίλης, ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας Ηλίας Νικολόπουλος, η υποψήφια νομάρχης Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη και ο υποψήφιος νομάρχης Ανατολικής Αττικής Γιώργος Πάντζας, στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΔΗΚΚΙ, για τη στήριξη των νομαρχιακών ψηφοδελτίων της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας».

Μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας, στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε: «Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση και οι μονομάχοι του δικομματισμού δεν έχουν μιλήσει καθόλου για τις θέσεις τους πάνω στην Αυτοδιοίκηση. Δεν έχουν πει επίσης λέξη για την ανεργία, την αποδυνάμωση της Δημόσιας Παιδείας, της Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης».

Αντί γι' αυτά, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα τεχνητής πόλωσης, για να εγκλωβίσει τον δημοκρατικό λαό, υπογράμμισε ο Δ. Τσοβόλας, και επισήμανε: «Θυμήθηκε την ξεχασμένη για την κυβέρνηση χούντα και τους χουντικούς. Θυμήθηκε ότι υπάρχει προοδευτική πολιτική και ιδεολογία, όταν επί σειρά ετών η "εκσυγχρονιστική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ" διατύπωνε ότι ο νεοφιλελευθερισμός και η ασυδοσία της αγοράς είναι μονόδρομος».

Από την άλλη πλευρά, συνέχισε ο ίδιος, «η ηγεσία της ΝΔ προσπαθεί ματαίως να δημιουργήσει την πλασματική εικόνα, με κάποιους πρώην "αριστερούς" υποψηφίους, ότι δήθεν είναι το κόμμα του μεσαίου χώρου και όχι του συντηρητικού χώρου».

Ειδική αναφορά έκανε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ στα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, που, «με τις κατευθυνόμενες ειδήσεις και τα κατασκευασμένα γεγονότα, μάταια προσπαθούν να φτιάξουν πρωταγωνιστές πολιτικού θεάματος».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που βιώνει ο λαός και τόνισε ότι για όλα αυτά «κάποιος φταίει» και ότι «αυτήν την ευθύνη πρέπει ο πολίτης να την υπενθυμίσει με την ψήφο του». Ο Δ. Τσοβόλας υπογράμμισε ότι «η ψήφος μας πρέπει να είναι ένα ξεκάθαρο "φτάνει πια, σας καταλάβαμε"», και ότι πρέπει να προειδοποιήσουμε, επίσης, ότι τυχόν «νίκη της ΝΔ θα είναι υπηρεσία στο ίδιο κατεστημένο».

Η υπερψήφιση των αντινεοφιλελεύθερων και προοδευτικών ψηφοδελτίων συνεργασίας, κατέληξε ο Δ. Τσοβόλας, «είναι η ελπίδα ότι τα πράγματα μπορεί να γίνουν και αλλιώς. Η επιτυχία των συνδυασμών της προοδευτικής συνεργασίας ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ και άλλων προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων θα στείλει ένα μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις».

Οι θέσεις μας έχουν απήχηση στους ανθρώπους του μόχθου

Παίρνοντας το λόγο ο Θανάσης Παφίλης μεταξύ άλλων τόνισε:

«Μεταφέρουμε μήνυμα αισιοδοξίας από τις γειτονιές της Αθήνας, τους χώρους δουλιάς. Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία", η συνεργασία των δυνάμεων που παλεύουν με καθαρό μέτωπο και με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα το προηγούμενο διάστημα, βρίσκει απήχηση στους ανθρώπους του μόχθου. Αυτό θα εκφραστεί και στις κάλπες παρά τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν και με όλα τα μέσα οι συνέταιροι του δικομματισμού για να πολώσουν και να αποπροσανατολίσουν το λαό.

Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" και την επομένη των εκλογών, και στην Αυτοδιοίκηση και μέσα στο λαϊκό κίνημα, θα είναι ο καταλύτης που θα συμβάλει στη δημιουργία ενός μεγάλου λαϊκού ρεύματος που θα ανοίξει το δρόμο για μια νικηφόρα λαϊκή αντεπίθεση».

Υποκριτικά ασχολούνται με την Αυτοδιοίκηση

Ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας Ηλίας Νικολόπουλος υπογράμμισε: «Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" αγωνίζεται για μια ουσιαστική Αυτοδιοίκηση, δίπλα στο λαό, για τα λαϊκά συμφέροντα. Οι άλλοι συνδυασμοί που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ ασχολούνται υποκριτικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεδομένου ότι: Με την αναθεώρηση του Συντάγματος την υποβάθμισαν. Κατοχύρωσαν τον έλεγχό της από τον διορισμένο περιφερειάρχη. Τη μετέτρεψαν σε φοροεισπράκτορα του κράτους. Κατάργησαν το δικαίωμα δημοτικής και κοινοτικής αυτοδιάθεσης. Εδωσαν τη δυνατότητα να μεταβιβάζονται αρμοδιότητες της κεντρικής εξουσίας στην Αυτοδιοίκηση, ώστε η Αυτοδιοίκηση να υποβάλλεται σε ιεραρχικό έλεγχο από τα κεντρικά όργανα».

Φοβούνται την επόμενη μέρα

Με τη σειρά της η υποψήφια νομάρχης Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη επισήμανε: «Το εκλογικό αποτέλεσμα για τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" θα είναι αυτό που θα μετρήσει, γιατί μπορεί να εμπνεύσει, να απεγκλωβίσει, να βάλει σε κίνηση νέες ριζοσπαστικές λαϊκές δυνάμεις, πρωτίστως τη νεολαία. Αυτό είναι που τους τρομάζει, γιατί η προσοχή τους είναι στραμμένη στην επόμενη μέρα. Εμείς έχουμε τα εχέγγυα, μαζί με το λαϊκό κίνημα, να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Τα επόμενα 24ωρα το μήνυμα και το ψηφοδέλτιο της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" πρέπει να φτάσουν παντού».

Το μήνυμα της νίκης από την Ανατολική Αττική, που τα τελευταία 50 χρόνια έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της, έφερε στους συγκεντρωμένους ο υποψήφιος νομάρχης Ανατολικής Αττικής Γιώργος Πάντζας και επισήμανε ότι η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» αναδείχνεται σε μοναδικό πόλο αντίστασης. Προέτρεψε να «αγωνιστούμε και να σταθούμε απέναντι σε αυτή τη νεοφιλελεύθερη πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ