Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
«Φωνάζει ο κλέφτης... »

Κατά το «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» άγεται και φέρεται ο υποστηριζόμενος από το ΣΥΝ υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής, Θ. Μπαρτζώκας, ο οποίος είχε το θράσος σε συνέντευξή του στο Κυριακάτικο «Εθνος» να δηλώσει πως ο νυν δήμαρχος της πόλης και εκ νέου υποψήφιος Γ. Κατημερτζής «ήρθε στην Καισαριανή ως ξένος και φεύγει σαν ξένος»!

Αν ο κ. Μπαρτζώκας αναφέρεται στην εντοπιότητα θα πρέπει να του υπενθυμίσουμε πως ο Γ. Κατημερτζής δεν κατάγεται από τη Μακρακώμη, αλλά είναι γέννημα θρέμμα της ανταρτομάνας πόλης. Επειδή όμως αυτό είναι το λιγότερο σημαντικό από τα όσα δήλωσε και όσα «ξέχασε» να δηλώσει ο κ. Μπαρτζώκας, χρειάζεται να του φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη και για τα υπόλοιπα...

Στηλίτευσε λοιπόν τον Γ. Κατημερτζή πως δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της πόλης και τις προσδοκίες του λαού της και ως εκ τούτου, αποφάνθηκε, «φεύγει σαν ξένος». Πριν μιλήσει ο λαός της Καισαριανής μίλησε εκ μέρους του ο κ. Μπαρτζώκας. Ας μιλήσουμε λοιπόν κι εμείς για τον κ. Μπαρτζώκα:

Ηταν αυτός που διατέλεσε δύο τετραετίες δήμαρχος Καισαριανής και αποδεδειγμένα δεν ανταποκρίθηκε ούτε στις ανάγκες της πόλης ούτε στις προσδοκίες του λαού της. Και γι' αυτό καταδικάστηκε στις εκλογές του '98. Ηταν αυτός που φεύγοντας παρέδωσε στη νυν δημοτική αρχή, που τώρα μέμφεται, ένα δήμο υπερχρεωμένο, στα όρια της παραλυσίας. Παρά την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 75%! Τώρα παριστάνει πως δεν ξέρει τίποτα για το φόνο. Εξαφανίζει το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής, παρότι αυτή κατάφερε στη μια τετραετία να πράξει όσα δεν μπόρεσε στις δύο δικές του ο κ. Μπαρτζώκας. Παρότι αυτή κατόρθωσε να νοικοκυρέψει το οικονομικό χάος που άφησε πίσω του.

Ο κ. Μπαρτζώκας είναι αυτός που αναδείχτηκε στη θέση του δημάρχου με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Και το κυβερνών κόμμα αναγνωρίζοντας τις υπηρεσίες του τον ανέδειξε και στη θέση του γραμματέα της ΤΕΔΚΝΑ. Ηταν αυτός που και από τις δύο θέσεις υπηρέτησε την κυβερνητική πολιτική, υποτάσσοντας σ' αυτήν και στις αντιλαϊκές της αποφάσεις την ΤΑ. Πάει πολύ λοιπόν, ανάμεσα στα υπόλοιπα, να μιλά σήμερα ο κ. Μπαρτζώκας για «υπέρβαση των κομματικών περιχαρακώσεων» και για Αυτοδιοίκηση που δεν πρέπει να είναι «εξαρτημένη από την κυβέρνηση και τις κομματικές εντολές».

Βέβαια, δεν περιμέναμε από τον κ. Μπαρτζώκα να αναγνωρίσει το έργο της δημοτικής αρχής της Καισαριανής, μιας και κινείται από διαθέσεις στείρας αντιπολίτευσης, «γυμνός» από ουσιαστικά επιχειρήματα. Ούτε εκείνη την πλευρά του έργου της που είναι αθέατη. Τη συμβολή της δηλαδή στους αγώνες του λαϊκού και εργατικού κινήματος και την προσφορά της σε μια ανυπότακτη, μαχητική, διεκδικητική Τοπική Αυτοδιοίκηση. Απλά γιατί δεν ταυτίζεται με τη δική του αντίληψη για το ρόλο της ΤΑ, ρόλος υποταγής στις άνωθεν εντολές. Αυτή την αντίληψη υπηρέτησε ο κ. Μπαρτζώκας. Κι αν αυτά θέλει να τα ξεχνάει, ας θυμάται τουλάχιστον ότι ο λαός της Καισαριανής δεν είναι αμνήμων.


Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ