Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μέτρα για την αντιπλημμυρική της προστασία

Με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγ. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης, αναδεικνύουν τις σοβαρές ευθύνες τόσο της κυβέρνησης όσο και των σημερινών εκπροσώπων της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, για τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή

Την κατασκευή απαραίτητων έργων για την αντιπλημμυρική προστασία του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή από τους υπουργούς Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Οπως εξηγούν οι δύο βουλευτές, η έντονη βροχόπτωση που έπληξε τη Θεσσαλονίκη στις 25 Σεπτέμβρη, προκαλώντας πλημμύρες, έφερε ξανά στην επικαιρότητα το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης και του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος. Το μπάζωμα των ρεμάτων και των χειμάρρων, η ανεπάρκεια του σχεδιασμού, οι σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές, η ανεπαρκής συντήρηση της κακής αντιπλημμυρικής υποδομής που υπάρχει και κυρίως η έλλειψη πολιτικής βούλησης, εκ μέρους της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατασκευή των απαραίτητων για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης έργων, είναι βασικά οι αιτίες που η Θεσσαλονίκη, με αφορμή έντονες βροχοπτώσεις, πλημμυρίζει.

«Είναι χαρακτηριστικό - τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - το ότι αντιπλημμυρικά έργα που εδώ και πολλά χρόνια εξαγγέλλονται, συνήθως προεκλογικά, δεν υλοποιούνται, επειδή δε χρηματοδοτούνται. Ομως, με την κυβερνητική αυτή πολιτική απέναντι στο ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας της Θεσσαλονίκης ταυτίζονται, στην ουσία, η Τοπική και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αφού αρκούνται στις υποσχέσεις των εκάστοτε υπουργών και δε διεκδικούν αγωνιστικά την κατασκευή των έργων».

Μετά από αυτά, οι βουλευτές του ΚΚΕ απευθύνουν το εξής ερώτημα στους προαναφερόμενους υπουργούς: Ποια μέτρα και πότε πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε, μετά από έναν ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό σχεδιασμό, να κατασκευαστούν όλα εκείνα τα έργα που, μετά και την καταστροφική πυρκαγιά στο Σέιχ - Σου, είναι απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ