Σάββατο 12 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Αψηφήστε τους!

Οι μεν, μας ζητάνε να ξεχάσουμε ότι κυβερνούν αυτό τον τόπο τις δυο τελευταίες δεκαετίες και προσπαθούν να μας πείσουν ότι νοιάζονται για τα «τοπικά» προβλήματα, ότι είναι σε θέση να τα αντιμετωπίσουν, να αντιπαρατεθούν με τους κρατικοδίαιτους... εαυτούς τους!

Οι δε, θέλουν από εμάς «απλώς» να στείλουμε (στους μεν) το μήνυμα της αγανάκτησής μας. Μας ζητούν να τιμωρήσουμε την αλαζονεία, την ανυπαρξία και την αμετροέπεια (των άλλων). Μας ζητούν να αντικαταστήσουμε τους άλλους, με εκείνους. Δηλαδή με... μια από τα ίδια.

***

Και οι μεν και οι δε, μας αντιμετωπίζουν σαν «τσούρμο». Σαν όχλο που μπορούν να τον πλάσουν, να τον κατευθύνουν και να τον διεκδικήσουν στις μεταξύ τους πανάκριβες λασπομαχίες.

Από κοντά, δίπλα τους, βρίσκονται τα αληθινά αφεντικά, που με τα ΜΜΕ που διαθέτουν κάνουν ό,τι μπορούν για να συντηρήσουν το δικομματικό παιχνίδι. Αλλωστε, σε αυτό το παιχνίδι στηρίζουν την ισχύ τους, τη δυνατότητα που έχουν για απόλυτο έλεγχο του πολιτικού προσωπικού.

***

Ας τους γυρίσουμε την πλάτη. Στους μεν και στους δε. Και στα αφεντικά τους. Στα κοινά τους αφεντικά.

Ας τους απαντήσουμε. Με κόκκινη ψήφο ενάντια στο μαύρο πολιτικό τους χάλι, στις πολυδάπανες εκλογικές τους εκστρατείες, στις άσκοπες δικομματικές τους αψιμαχίες.

Κόκκινη ψήφος, που δε θα είναι μόνον καταδίκη των απατηλών προεκλογικών τους υποσχέσεων, αλλά και φωνή υπέρ μιας άλλης, ουσιαστικής πολιτικής στάσης για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων σε δήμους και νομαρχίες.

***

Την Κυριακή ας μην ξεχάσουμε ποιος κυβέρνησε και κυβερνά αυτό τον τόπο, ποιοι ευθύνονται για την κατάντια της Αθήνας και των άλλων μεγάλων αστικών κέντρων. Ας μη βοηθήσουμε όσους ονειρεύονται θώκους, αξιώματα και εξουσία.

Κόκκινη ψήφος, λοιπόν! Σε ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια προβλήματα με τα δικά μας. Που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αντιμετώπισή τους. Που θα συνεχίσουν και μετά τις εκλογές, να είναι στο μετερίζι τους. Εκεί, στην πρώτη γραμμή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ