Σάββατο 12 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι αντεργατικοί στόχοι των κυβερνώντων

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μερική απασχόληση και στο δημόσιο. Επέκταση της μερικής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Μείωση του κόστους των υπερωριών. Ενίσχυση των μορφών ευελιξίας στην αγορά εργασίας. Δουλιά με ωρομίσθιο. Δουλιά του ποδαριού. Δουλιά με το κομμάτι. Αυτά είναι τα σχέδια της κυβέρνησης στον τομέα της απασχόλησης. Το στίγμα έδωσε και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, πριν από την πρόσφατη σύνοδο του ΔΝΤ, ο οποίος ζήτησε «τομή» στις εργασιακές σχέσεις. Δηλαδή, τομή και πετσόκομμα της σταθερής εργασίας. Τέμνουν, μοιράζουν τη μια θέση, σε δύο, τρεις, τέσσερις... και περισσότερους εργαζόμενους. Μοιράζουν τη φτώχεια και μεγαλώνουν την εκμετάλλευση, την καταλήστευση της εργατικής δύναμης. Αυτό είναι το όνειρό τους.

Μάλιστα, σε πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο, αποφάσισαν να «ψήσουν» το πράγμα σιγά σιγά. Μετά τις εκλογές, για να μην πληρώσουν και το κόστος. Για την ώρα, ο Κ. Σημίτης μάς ανακοίνωσε τον πολιορκητικό κριό: Την «Εθνική Επιτροπή για την Απασχόληση». Εκεί οι βιομήχανοι θα εισηγούνται. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ θα... διαβουλεύεται και τελικά η κυβέρνηση θα νομοθετεί. Στο όνομα της «εθνικής» ομοψυχίας, της «συναίνεσης» και του «εθνικού» συμφέροντος. Οπως πάντα...

Προεκλογικά τάζουν θέσεις απασχόλησης. Μετεκλογικά ετοιμάζουν το λογαριασμό που θα πληρώσουμε όλοι. Αύριο, ας τους στείλουμε το δικό μας λογαριασμό. Τη Δευτέρα, ίσως είναι αργά!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ