Σάββατο 12 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ας κοντύνουμε το δικομματισμό!

Αν πανηγυρίζουν αύριο το βράδυ οι πράσινοι και γαλάζιοι διαχειριστές του νεοφιλελευθερισμού, ο λαός πρέπει να ετοιμάζεται για τα χειρότερα. Μπορούμε να το προλάβουμε!

Του Ηλία Μακρή από την «Καθημερινή»
Του Ηλία Μακρή από την «Καθημερινή»
Αν πανηγυρίζουν αύριο το βράδυ οι πράσινοι και γαλάζιοι διαχειριστές του νεοφιλελευθερισμού, ο λαός πρέπει να ετοιμάζεται για τα χειρότερα. Κακόβουλη και μικρόψυχη κινδυνολογία; Δυστυχώς η σκληρή αλήθεια. Αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν αισθανθεί ένα ηχηρό ράπισμα, αν δεν της κοπεί η φόρα, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι από τη Δευτέρα 21 Οκτώβρη, θα ανασυρθούν από τα συρτάρια όλα τα αντιλαϊκά σχέδια, που έχουν προσωρινά κατακρατήσει και όλες οι μηχανές θα αρχίσουν να δουλεύουν στο φουλ σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.

Ας λένε ότι τάχα το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών δε θα επηρεάσει το κυβερνητικό έργο. Ακριβώς επειδή τους καίει, επιχειρούν με κάθε μέσο να αποτρέψουν τη λαϊκή αποδοκιμασία. Αν η ηγεσία της ΝΔ, από την άλλη, θριαμβολογεί ότι το αποτέλεσμα φουσκώνει τα πανιά της για την τελική έφοδο στην εξουσία, αυτό μόνο προσθέτει στη «δυναμική» της αντιλαϊκής επίθεσης. Οσο για τους «ανεξάρτητους» και «λεύθερους» γαλάζιους δημάρχους τους έχουμε υποστεί τόσες τετραετίες. Ιδιοι και απαράλλακτοι με τους «πράσινους».

Το χειρότερο είναι ότι τυχόν ενίσχυση του δικομματισμού κλείνει ολοένα και περισσότερο τον ορίζοντα και περιορίζει το δικαίωμα στο όνειρο. Προσεχώς θα έχουμε μόνο το δικαίωμα να διαλέγουμε έναν εκ των δύο. Ο τέλειος ορισμός της τραγωδίας. Το πόσο επικίνδυνοι είναι το απέδειξαν και στην προεκλογική περίοδο. Βρικολάκιασαν τη φασιστική ρατσιστική ακροδεξιά μόνο και μόνο για να προσδιοριστούν απέναντί της, να δείξουν δηλαδή ότι είναι «κεντρώοι», δηλαδή το «μικρότερο κακό». Μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους, ώστε προσπαθούν με κάθε τρόπο να θολώσουν τα νερά για να μη φαίνεται... Ας τους κοντύνουμε! Υπάρχει σίγουρος τρόπος: Ας ψηλώσουμε τους αγωνιστές, τους κόκκινους.

  • Ο ιμπεριαλισμός δε θα νικήσει, σύντροφε Θανάση. Αντέχουμε. Συνεχίζουμε.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ