Σάββατο 12 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ: «Ως περιβάλλον επώασης του "αβγού του φιδιού" και ανάδειξης σε πολιτικό μόρφωμα της ανύπαρκτης μέχρι τώρα ξενοφοβικής Ακροδεξιάς, που εκφράζεται από τον Γ. Καρατζαφέρη, μοιάζει το προεκλογικό σκηνικό λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΑΚΤΙΚΗ Β΄ ΓΥΡΟΥ: «Ο αμιγώς πολιτικός χαρακτήρας που έλαβε η εκλογική μάχη της Κυριακής για την ανάδειξη δημάρχων και νομαρχών προοιωνίζεται σφοδρή κομματική αντιπαράθεση μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον β΄ γύρο των εκλογών, στον οποίο κατά τις ενδείξεις θα κριθούν οι περισσότερες αναμετρήσεις. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ προετοιμάζονται για παραταξιακή σύγκρουση. Η Χαριλάου Τρικούπη θα επιδιώξει να εξασφαλίσει την υποστήριξη της κομματικής βάσης των μικρότερων κομμάτων, ενώ η Ρηγίλλης προσπαθεί να απαλλαγεί από το στίγμα της Ακροδεξιάς για να αλιεύσει τους υποστηρικτές από το "κέντρο". Και τα δύο κόμματα άρχισαν ήδη να καλοπιάνουν τους "αντάρτες" τους, για να τους προσθέσουν στη δύναμή τους το βράδυ της 20ής Οκτωβρίου, όταν στις τηλεοπτικές οθόνες θα σχηματίζονται οι "πράσινες" και οι "γαλάζιες" επιτυχίες κατά δήμο και νομό» (ΒΗΜΑ).

ΔΙΑΦΩΝΙΑ... «Απαράδεκτα κρίνουμε όσα συνέβησαν χθες μεταξύ του Γιάννη Τζαννετάκου και του Γιώργου Καρατζαφέρη και την ανταλλαγή "φιλοφρονήσεων" μεταξύ Ρουσόπουλου - Καρατζαφέρη... Τζαννετάκος και Καρατζαφέρης δίνουν μάχη για την Κυριακή χωρίς να σκέφτονται τι θα γίνει τη Δευτέρα. Η αγωνία των ποσοστών θολώνει την πολιτική τους σκέψη» (Γ. Κύρτσος - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

ΣΥΜΦΩΝΙΑ...«Η τοποθέτηση της ΝΔ αποτελεί τεράστια πολιτική επένδυση στο πολιτικό της μέλλον και σε μια εικόνα κόμματος μετριοπαθούς και συνετού. Ως παράταξη του "μεσαίου χώρου" μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές» (Γ. Λούλης -ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ