Τρίτη 22 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ευρώ με τη σέσουλα

ΕΞΑΚΟΣΙΕΣ τριάντα χιλιάδες ευρώ χάλασε η Φώφη Γεννηματά για τη διαφημιστική της καμπάνια, 750 χιλιάδες ευρώ η Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου να καταλάβει το θώκο του δημάρχου. Εξακόσιες ενενήντα χιλιάδες ο Τζαννετάκος κι έχασε κι από πάνω. Ο πλέον χαμένος, πάντως, είναι ο Χρ. Παπουτσής κι ας ξόδεψε αρκετά πάνω από 1 εκατ. ευρώ...

Κι αυτά είναι τα φανερά! Φανταστείτε τις «υπόγειες» συμφωνίες προβολής, τη «μαύρη» διαφήμιση, τα έξοδα του Δημοσίου από οργανισμούς, που εμμέσως, πλαγίως, αλλά πολύμορφα και έντονα, βοήθησαν τους υποψήφιους του κυβερνώντος κόμματος. Μιλάμε για μπόλικο χρήμα και ανυπολόγιστο.

Οχι, τίποτε άλλο, μα οι ίδιοι που κατασπατάλησαν αυτά τα χρήματα σε τηλεοπτικά σποτάκια είναι αυτοί, που θα συμφωνήσουν και πάλι σήμερα στη Βουλή - όπως και στη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού - στις γνωστές πολιτικές της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας.

Και η λιτότητα αυτή αφορά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να είστε βέβαιοι. Αυτή ντε, που, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Κώστα Σημίτη και του Κώστα Καραμανλή, ...κέρδισε από αυτές τις εκλογές.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον αρχηγό της ΣΙΑ, Τζορτζ Τένετ, έχει σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Κι όχι μόνον έχει συνάντηση, αλλά μας το ανακοινώνει κιόλας υπερήφανος και μας λέει πως θα συζητήσουν ...«θέματα δημοκρατίας»!

Να θεωρήσουμε ότι η εν λόγω «οργάνωση» έγινε και «δημοκρατικός θεσμός» πλέον ως ...πολέμιος της τρομοκρατίας; Γιατί, σύμφωνα με τη νεότερη ελληνική ιστορία, η ...δημοκρατική συνεισφορά της στην Ελλάδα κορυφώθηκε ...το 1967 και, συγκεκριμένα, στις 21 Απριλίου.

Δε νομίζουν, άραγε, οι κυβερνώντες ότι οφείλουν κάποιες εξηγήσεις, για τις επαφές τους με το πιο «μαύρο» κέντρο αποφάσεων που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον πλανήτη;

Κι ας μην κρυφτούν πίσω από ανακοινώσεις περί συναντήσεων «τεχνικού επιχειρησιακού» χαρακτήρα. Γιατί τότε θα πρέπει να μας εξηγήσουν ...τι επιχειρήσεις κάνουν παρέα.

Εκτός και αν το βασικό αντικείμενο της συνάντησης είναι η επικείμενη αναδιάρθρωση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), οπότε κατανοούμε πλήρως τα περί «τεχνικού επιχειρησιακού» χαρακτήρα της...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ