Τρίτη 22 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η καλλιέργεια των αυταπατών και...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Η Αυτοδιοίκηση αποτελεί προνομιακό πεδίο για τη διαμόρφωση προοδευτικών συμμαχιών πάνω σε τοπικά προγράμματα, για μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης, για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Το εγχείρημα, όπου και όταν δοκιμάστηκε, πέτυχε... Αυτή την ώρα, πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαβούλευσης και συνεννόησης σε τοπικό επίπεδο, για την υλοποίηση ενός προοδευτικού συμφώνου τοπικής ανάπτυξης έξω, φυσικά, από λογικές "συναλλαγής" και "αντιπαροχών"».

Το παραπάνω απόσπασμα θα μπορούσε κάλλιστα να ανήκει σε κάποιο στέλεχος του ΣΥΝ. Αλλωστε, αυτή την πολιτική έχει και αυτή εφάρμοσε στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, κάνοντας διάφορες «κεντροαριστερές» συνεργασίες -της μιας ή της άλλης έκτασης.

Το προαναφερόμενο απόσπασμα, πάντως, ανήκει στον Μ. Παπαϊωάννου, βουλευτή και πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και δημοσιεύτηκε στο «Βήμα». Και, βέβαια, τόσο αυτός, όσο και η ηγεσία του ΣΥΝ, κάνουν ό,τι μπορούν, για να κρύψουν, πίσω από τα ωραία και μεγάλα λόγια, ότι είναι αντικειμενικά και πρακτικά αδύνατο ένας δήμος ή μια νομαρχία, να εφαρμόσουν φιλολαϊκή πολιτική, για «μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης», κλπ., κλπ., παρά και ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και της κεντρικής εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ