Τρίτη 22 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Καίει» το Κυπριακό την κυβέρνηση

Το Κυπριακό βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της προσοχής της κυβέρνησης, καθώς οι ημερομηνίες πιέζουν τους εταίρους της ΕΕ για αποφάσεις σχετικές με την πορεία της Κύπρου. Την ίδια στιγμή οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση του πολιτικού προβλήματος έχουν «παγώσει» και η ελληνική πλευρά αναμένει, όχι χωρίς αγωνία, το νέο σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού που θα καταθέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ αμέσως μετά τις τουρκικές εκλογές.

Σχετικά με αυτό το νέο σχέδιο επίλυσης, οι διαρροές που έρχονται από τουρκικά ΜΜΕ προκαλούν ανησυχία σε Αθήνα και Λευκωσία, καθώς αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να πρέπει να τοποθετηθούν επί ενός αρνητικού σχεδίου, λίγες μόλις μέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Μέσα σε όλα αυτά, παράγοντες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνουν ότι το τελευταίο διάστημα οι εταίροι ολοένα και περισσότερο υπενθυμίζουν ότι κατά τα συμφωνηθέντα στο Ελσίνκι, οι αποφάσεις των εταίρων για την ένταξη της Κύπρου στην Κοινότητα θα πρέπει να ληφθούν αφού συνυπολογιστούν όλα τα δεδομένα.

Μέσα σε αυτό κλίμα η σημερινή επίσκεψη του απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό στην Αθήνα και η συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, όπως ιδιαίτερη σημασία αποκτά και η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, με θέματα εξωτερικής πολιτικής και με εισηγητές τον υπουργό Εξωτερικών και τον αναπληρωτή υπουργό Τάσο Γιαννίτση. Την επομένη του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για την Ατυπη Σύνοδο Κορυφής της δανικής Προεδρίας, με αποκλειστικό θέμα τη διεύρυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ