Τρίτη 22 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Το «μήνυμα»

Κουβάδες γαλάζιας και πράσινης λάσπης εκτοξεύτηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Κατασκευές ακροδεξιών έγιναν. Η απαξίωση της πολιτικής έσπειρε ανέμους και θερίζει μια διαφαινόμενη θύελλα, που προοιωνίζεται το πρωτοφανές ποσοστό της αποχής. Μαζί με τη λάσπη σπαταλήθηκε και απίστευτο χρήμα, για πολλούς και διάφορους σκοπούς, εμφανείς και αθέατους. Και υποσχέσεις! Αυτές (τζάμπα είναι) περίσσεψαν.

Μετά τις εκλογές, η ώρα περνά ευκολότερα για τους άρχοντες. Δυσκολότερα για τους πολίτες. Οι μεν απολαμβάνουν το γαλαζοπράσινο χάρτη, οι δε συνεχίζουν να ζουν με τα συνηθισμένα και «αιώνια» προβλήματα της «γαλαζοπράσινης» πολιτικής.

Η Ντόρα νίκησε στην Αθήνα με το μεγαλύτερο ποσοστό στην ιστορία. Η Φώφη έσωσε τα προσχήματα για το ΠΑΣΟΚ. Χαρές και πανηγύρια στην πρωτεύουσα. Παρεμπιπτόντως, προχτές η Αθήνα «ανακηρύχτηκε» πρωτεύουσα του νέφους σ' όλη την Ευρώπη.

Το μήνυμα στάλθηκε. Το ΠΑΣΟΚ ανοίγει την κυβερνητική πόρτα στη ΝΔ. Ο ΣΥΝ «αναβαθμίστηκε» στο ρόλο του σωσιβίου της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Και όλοι μαζί συνεχίζουν το γαλαζοπράσινο πινγκ- πονγκ στις πλάτες του ελληνικού λαού. Το ζητούμενο παραμένει. Το ρήγμα κατά του δικομματισμού καθίσταται εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για να μη βαλτώσουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ