Τρίτη 22 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαδηλώνουμε κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ, καλεί το λαό του Λεκανοπεδίου να συμμετάσχει στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 31 του Οκτώβρη

Εφημερίδα «Χαραυγή» Σάμου

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), καλεί το λαό του Λεκανοπεδίου να συμμετάσχει μαζικά στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν πλήθος μαζικών και συνδικαλιστικών φορέων, στις 31 του Οκτώβρη στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, χτες το απόγευμα συνεδρίασαν τα μέλη της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ και κατέληξαν στο πλαίσιο της δράσης τους για τη μεγάλη κινητοποίηση του Οκτώβρη.

Τα μέλη της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, επισημαίνουν ότι το φιλειρηνικό κίνημα της πατρίδας μας, διαδηλώνει ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Καταγγέλλει τους εγκληματικούς σχεδιασμούς των Αμερικάνων και των συμμάχων τους, καταδικάζοντας παράλληλα και το δολοφονικό ρόλο του ΝΑΤΟ. Ζητάει να μην υπάρξει καμιά εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο και συγχρόνως απαιτεί την άμεση επιστροφή των εκστρατευτικών ελληνικών στρατιωτικών τμημάτων που βρίσκονται έξω από τα σύνορα της χώρας. Καλούμε τον ελληνικό λαό, να δώσει τη δική του μάχη για να εμποδίσει τα σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ για μια νέα επίθεση εναντίον του Ιράκ.

Εξάλλου, η αντιπολεμική πρωτοβουλία που έχει δημιουργηθεί και στην οποία συμμετέχουν πλήθος μαζικών, φιλειρηνικών και συνδικαλιστικών φορέων, με ανακοίνωσή της, καλεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ, προκειμένου να ανακοινωθεί το πλαίσιο και οι ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουν, με στόχο την αποτροπή του πολέμου κατά του ΙΡΑΚ.

Στο πόδι οι συνταξιούχοι

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ καλεί τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση κατά του πολέμου των ΗΠΑ και των ιμπεριαλιστών ενάντια στο λαό του Ιράκ, στις 31 Οκτώβρη 2002.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «ο πόλεμος αυτός που από μακριά βρωμάει πετρέλαιο, θα έχει τρομακτικές συνέπειες όχι μόνο για το λαό αλλά και για όλους τους λαούς της περιοχής». Τέλος, υπερτονίζεται από τους συνταξιούχους, η δύναμη των λαών που μπορεί ν' ανατρέψει αυτά τα εγκληματικά και απάνθρωπα σχέδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ