Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Προσωρινή αναστολή, τα προβλήματα παραμένουν

Χωρίς μέτωπο στην κυβερνητική πολιτική, δε θα υπάρξει λύση

Αναστάλθηκε προσωρινά η κινητοποίηση των εργαζομένων στο Δήμο Περιστερίου, μετά από μία υπόσχεση του δημάρχου για την πληρωμή κάποιων ποσών. Τίποτα, όμως, δεν εγγυάται πραγματική ικανοποίηση για το σύνολο των αιτημάτων, καθώς προβλήματα, όπως η λήξη των συμβάσεων και οι πληρωμές στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», είναι γέννημα της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία και παραμένει άθικτη.

Οι εργαζόμενοι, που είχαν ξεκινήσει κατάληψη των υπηρεσιών του δήμου την περασμένη Παρασκευή, ανέστειλαν χτες την κινητοποίηση μετά από την υπόσχεση του δημάρχου ότι θα ικανοποιήσει τα θεσμικά και οικονομικά τους αιτήματα. Ωστόσο, χτες, με εντολή του, οι διευθυντές των δημοτικών υπηρεσιών ξεκίνησαν ...έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσουν ποιοι από τους εργαζόμενους συμμετείχαν στην κατάληψη και ποιοι όχι. Προφανώς, αναμένονται μέτρα από τη Διοίκηση του δήμου για περικοπή του μισθού.

Σε ανταπάντηση, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν, ομόφωνα, στη Γενική τους Συνέλευση να αναστείλουν μεν τις κινητοποιήσεις, αλλά να παραμένουν σε διαρκή επαγρύπνηση. Στη Γενική Συνέλευση, η «Εργατοϋπαλληλική Ενότητα» πρότεινε να κληθούν κι άλλα σωματεία εργαζομένων που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και να τα αντιμετωπίσουν ενωμένοι, με καταλήψεις σε κεντρικές αρτηρίες το επόμενο διάστημα.

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι ζητούν να καταβληθούν οι οφειλές δεδουλευμένων τους (πριμ παραγωγικότητας) από το 1990 έως το 1996. Να επαναπροσληφθούν οι περίπου 265 έκτακτοι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε διάφορες υπηρεσίες (καθαριότητα, διοικητικές υπηρεσίες) και των οποίων η σύμβαση λήγει. Να τακτοποιηθούν οι οφειλές των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίες αντιστοιχούν στο 1 εκατομμύριο για τον καθένα από αυτούς. Ο δήμαρχος, Θ. Δημητρακόπουλος, υποσχέθηκε πως θα ξεκινήσει σταδιακά η καταβολή του πριμ παραγωγικότητας και πως θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ