Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΕΝΓΕ
Μια ακόμα απροετοίμαστη απεργία

Σαρανταοχτάωρη πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών γιατρών για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 12-13 Δεκέμβρη 2002, έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Πρόκειται για κινητοποίηση που χρησιμοποιείται από την ηγεσία της Ομοσπονδίας ως αγωνιστικό άλλοθι, αφού βαριές ευθύνες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί φέρει και η ίδια καθώς αποδέχτηκε τους αντιλαϊκούς νόμους της κυβέρνησης για την υγεία και στήριξε έντεχνα την κυβερνητική πολιτική. Ετσι, τα αιτήματα που προβάλλει η ΟΕΝΓΕ για αύξηση των δαπανών για την Υγεία, πρόσληψη προσωπικού, νέο ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο κ.ά. ακούγονται σαν σκέτη κοροϊδία, αφού η ΟΕΝΓΕ με τη στάση της βοήθησε στον ενταφιασμό του μισθολογίου των γιατρών, δε διεκδίκησε θέσεις εργασίας, δε νοιάστηκε για το ασφαλιστικό, αποδέχτηκε στην πράξη το νόμο για τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην υγεία και δεν πάλεψε για τη δημοκρατία μέσα στα νοσοκομεία. Πολύ περισσότερο, τα αιτήματα που προβάλλει η ΟΕΝΓΕ δε θα βγάλουν από το τέλμα τα νοσοκομεία, αφού είναι ενταγμένα και υλοποιούν στην πράξη την ίδια πολιτική.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών και στην προηγούμενη και στην τωρινή απεργία της ΟΕΝΓΕ έχει επισημάνει τα παραπάνω και έχει καλέσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς να δώσουν το δικό τους αγωνιστικό περιεχόμενο, όπως αυτό εκφράστηκε απ' το πρόγραμμά τους, που σε τελευταία ανάλυση απέχουν πολύ και θεσμικά και οικονομικά απ' τις προτάσεις της Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ