Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγέλλουν τις διώξεις συνδικαλιστών

Την καταδίκη σε πολύμηνη φυλάκιση 16 συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) καταγγέλλουν με ψήφισμά τους δεκάδες σωματεία και συνδικαλιστές, οι οποίοι συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Εργατικής Ενότητας το βράδυ της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη.

Οι 16 συνδικαλιστές καταδικάστηκαν, επειδή προασπίστηκαν το δικαίωμα στην απεργία και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση. Μετά την πρωτόδικη καταδίκη τους, στη δίκη όπου οδηγήθηκαν με στημένες κατηγορίες από τον επιχειρηματία Λυμπερόπουλο, επειδή υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στη δουλιά και τον αγώνα, άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης εκφράζει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους συνδικαλιστές και παράλληλα την απόφασή του να εντείνει τους αγώνες παρά και ενάντια στις προσπάθειες δίωξης των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Στο ψήφισμα των σωματείων και συνδικαλιστών σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Τα τελευταία χρόνια, πλήθος νόμων και σωρεία δικαστικών αποφάσεων καταργούν στην πράξη κάθε εργατικό δικαίωμα, καταργούν κάθε συνταγματική προστασία κοινωνικών δικαιωμάτων».

Το ερώτημα «δεν υπάρχει, επιτέλους, δικαιοσύνη σ' αυτό τον τόπο;» καταδεικνύει την εμπέδωση στη συνείδηση των εργαζομένων ότι η δικαιοσύνη με τον πιο ανοιχτό τρόπο υπηρετεί την αντεργατική κυβερνητική πολιτική και τα συμφέροντα του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ